Hele 110 musikanter med funksjonsnedsettelser og utviklingshemming og nærmere 40 instruktører og hjelpere skal på scenen i løpet av den seks timer lange musikkfesten!

Bandmønstringen er regionens årlige konsertdag for musikkgrupper med funksjonsnedsettelser og utviklingshemming, og blir ofte kalt årets gladeste musikkdag.

- I år blir det 10 forskjellige band som fyller Union Scene med musikk fra kl 1030 til kl 1630. Blant annet fra Lier kommer bandene Liunggjengen Up with downs & Yo Yo Band og fra Drammen kommer Turbobandet og Megabandet. «Vi gleder oss til å fylle Union scene med med sang og musikk», forteller daglig leder i Buskerud musikkråd Elisabeth Bjørke Knudsen.

Programmet inneholder tradisjonen tro både korpsmusikk, rocka rytmer, solosang og lune viser. Og hvem vet, kanskje blir det anledning til en liten svingom på dansegulvet også. «Buskerud musikkråd har arrangert Bandmønstringen i 25 år nå, og vi er så glade for å kunne tilby denne møteplassen og scenen til fylkets PU-musikanter. Det er like god stemning hvert år, og årets arrangement blir intet unntak. Det er en sjelden varme og musikkglede som gjør at denne dagen blir helt spesiell for oss som arrangerer, publikum og de som deltar», sier Knudsen.

I år er det 25 års jubileum så da blir det feiring med marsipankake til alle besøkende, ballonger og minikonsert i lunsjen med ingen ringere enn Lars Erik Blokkhus fra Plumbo. Dagens konferansier er Kristoffer Reinsfelt Arnesen.

- Vi ønsker alle velkommen til denne store musikkfesten på Union scene søndag 14. november! Bandmønstringen blir arrangert av Buskerud musikkråd med støtte fra Viken fylkeskommune, Drammen kommune og Frifond. Buskerud musikkråd er fellesorganet for all organisert og uorganisert musikkvirksomhet i gamle Buskerud. De er et servicekontor for musikklivet, gjennomfører en rekke prosjekter og aktiviteter og samarbeider godt med offentlige myndigheter. De er fylkesledd av både Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund i Buskerud.