Det startet med et prøvearrangement i 2013. Noen år senere var Bruløpet i Drammen godt etablert som et arrangement det finnes svært få av i landet. Etter fjorårets korona-utgave er det igjen klart for mosjonsløp, ispedd foredrag og konserter. Og i likhet med de åtte foregående Bruløpene, er også årets løp gratis.

Drammen kommune og aktiv fritid står som hovedarrangør, med Mental Helse Drammen som medarrangør. Løpet har to distanser, 4,2 og 1,2 kilometer, og er et arrangement i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse.

Konserter og foredrag

Det var aldri noen tvil om at det også i år ville bli arrangert løp rundt bruene i Drammen.

Prosjektleder for Bruløpet i Drammen, Gjermund Sørstad, forteller om stor usikkerhet knyttet til årets arrangement, og derfor ble blant annet markedsføringen satt på vent.

– Det ble relativt tidlig klart at vi ikke hadde mulighet til å være på Union Scene i år – derfor måtte vi ut å se på aktuelle lokaler. Det var ikke så lett å finne gode kandidater da vi ikke visste hvor mange vi kunne være, og også at meteren måtte overholdes. Vi klødde oss litt i hodet og var litt rådville på et tidspunkt, men det endte godt – vi fant en god løsning. Vi sendte kun ut en liten påminnelse for sommerferien at det ville bli løp i år også. påmeldingene strømmet inn før folk visste hvor de skulle være. Det var godt å se at folk ikke har glemt Bruløpet i Drammen, forteller prosjektlederen.

På grunn av koronaen var det lenge tvil om hvor den sosiale opplevelsesdagen skulle finne sted. Til slutt ble det klart at den første delen av dagen blir arrangert på KinoCity Drammen. I byens største kinosal foretar Drammensordfører Monica Myrvold Berg den offisielle åpningen mens Dora Torhallsdottir skal holde foredrag. I tillegg blir det konsert med det tidligere ansattkoret i kommunen, Blå resept.

Etter løpet avsluttes det hele med «after-run» i regi av Fontenehuset Drammen på kultursalen i Drammen kulturskoles lokaler på Grønland. Svelvik-artist Maria Solheim blir årets siste kulturelle innslag i arrangementet.

Overrasket

Løpet har i skrivende stund 170 påmeldte deltakere, noe som overrasker arrangøren. I årets arrangement hadde de vært fornøyde med å nærme seg et tresifret antall deltakere.

– Påmeldingene har gått over all forventning, det har vært mye større interesse enn vi trodde. Nå som ikke meteren gjelder lenger har vi plass til flere, men det er ikke sikkert de får t-skjorter, vi har bestilt 170 og trodde det holdt.. Men neste år er vi tilbake som normalt, da feirer vi tiårsjubileum, med både overraskelser og nok t-skjorter, lover Sørstad.

Arrangementet åpner for registrering på KinoCity, onsdag 13.oktober klokken 09.00, med åpning 09.45 og foredrag 10.00. Første start fra Per Sivle-statuen utenfor Drammensbiblioteket starter 12.50.