Torsdag kveld inviterer Frøydis Grorud folk hjem til seg. Det vil si publikum som har kjøpt billett til denne konserten møtes på angitt adresse for å gå samlet – som også gjenspeiler konseptet til nyvinningen. Der får de oppleve Frøydis Grorud - som har invitert musikalske venner som skal spille.

– Konsertopplevelsen blir helt spesiell både for et eksklusivt publikum og for musikerne. Her kommer man skikkelig tett på og det i seg selv gir en unik konsertopplevelse, sier festivalarrangør Katrine Smemo Granlund.

Fredag kveld spiller americanabandet September Harvest i en stue på Nøste i Lier og gitarist og bluesentusiast Amund Maarud i en stue på Øren i Drammen.

Lørdag skal Hans Cato Kristensen spille i stue på Nøste i Lier, og Makan (fire jazzmusikere (!)) i en stue på Øren i Drammen. Countrydronninga; Malin Pettersen skal spille to konserter i en stue på Nøste i Lier. Vi er ekstra glade for at Malin ønsket å spille en ekstra konsert i tillegg til den vi allerede hadde satt opp.

Huskonserter er ikke noe nytt fenomen, men at det er en festival som kun har huskonserter som konsertarena er unik i Drammensområdet.

– Vi bringer musikk til lokalmiljøet og inn i en stue – ikke digitalt – men helt på ekte! Vi som arrangerer dette er flere fra kulturbransjen, men vi jobber frivillig for å få dette til. Vi hadde som mange andre i koronatiden en enorm skapertrang som resulterte i nå straks sju utsolgte konserter med totalt 170 publikummere. VI gleder oss helt sinnssykt, sier Smemo Granlund.