«Familiens ære» inntok gullrekka på fredager i fjor høst og ble en solid suksess med over 800.000 seere på hver episode. Nå er serien tilbake med åtte nye episoder og nye deltakere.

Programleder som i forrige sesong er alpinlegenden Kjetil André Aamodt, som i år virkelig er med på å sette Drammen og omegn på kartet.

Deltakerne i sesong 2 er:

  • Julius (17) og Susann (50) Goksør Bjerkrheim, håndball
  • Henrik (17) og Frode (46) Hagen, håndball
  • Thea Kyvåg (17), fotball, og Sahra Hausmann (48), håndball
  • Markus (27) og Jan Åge (54) Fjørtoft, fotball
  • Leon (20) og Quincy (45) Douglas, sprint
  • Victoria (29) og Geir (61) Gulliksen, sprangridning

Er idrettsforeldre annerledes enn andre foreldre? «Familiens ære» tar tempen på relasjonen mellom foreldre og barn innenfor idretten. Hvor viktig har foreldrene vært for barnas satsing innenfor idretten? Hvordan bor idrettstjernene? Hvordan er de som familie? Elsker alle i familien idrett? I serien åpner deltakerne både hjerte og hjem for det norske folk.

Alle har huset fullt av trofeer og medaljer. Men hvem vil stå igjen med pokalen i «Familiens ære» til slutt?

Deltakerne er med gjennom samtlige episoder, så ingen ryker ut underveis I siste program blir det en spennende semifinale før to lag står igjen i superfinalen og skal ta det endelige oppgjøret om familiens ære.

Episode 1: Overtenning

Hvem klarer å holde nervene i sjakk når det virkelig gjelder? Det får vi se i første episode, som starter med en heftig padlekonkurranse i Oslos havnebasseng i Bjørvika.

Vi får også et innblikk i privatlivene til familien Goksør Bjerkrheim på Nordstrand i Oslo og familien Gulliksen i Drammen.

Om deltakerne

Victoria (29) og Geir (61) Gulliksen, sprangridning (Drammen)

Familien Gulliksen er en institusjon i norsk ridesport. Fra den storslagne gården sin i Lier ved Drammen driver de sprangridning på toppnivå. Victoria har en lang rekke topplasseringer i Grand Prix-stevner, sist en 4. plass i Østerrike i april og i 5. plass i Nederland i begynnelsen av juni. For tiden kjemper hun med faren om den eneste norske plassen i OL i Japan.

Pappa Geir har 11 kongepokaler og flere deltagelser i EM, VM og en deltagelse i OL. Han vant sin første verdenscupseier i 2020, i en alder av 60 år!

Henrik (17) og Frode (46) Hagen, håndball (Drammen)

Henrik går på toppidrettslinja ved Drammen vgs og har spilt aldersbestemt håndball for Konnerud med pappa som trener i mange år. Nå har han gått over til ROS, en klubb i 2. divisjon hvor Henrik er en av de yngste på laget. Han har også spilt på U-landslaget.

Pappa Frode var utenlandsproff i en årrekke. Han er både spansk, tysk og norsk mester og har 188 kamper for landslaget.

 

Julius (17) og Susann (50) Goksør Bjerkrheim, håndball

Julius går på Wang toppidrett og spiller på A-laget til Bækkelaget. Han har tidligere spilt på Nordstrand, der Susann er trener for lillebror Jonatan.

Susann har spilt 296 landskamper og vært med på å vinne flere medaljer i OL, VM og EM, blant annet VM-gull i 1999. Hun var kaptein for landslaget 1993-2000. Susann spilte for Bækkelaget og Nordstrand.

De øvrige tre deltagerne er;

Markus (27) og Jan Åge (54) Fjørtoft, fotball, Leon (20) og Quincy (45) Douglas, sprint samt Thea Kyvåg (17), fotball, og Sahra Hausmann (48), håndball.