Morvarid vil merke en rundløype på rundt én kilometer hvor deltakerne kan løpe og gå så mange runder de har lyst til i løpet av de to timene arrangementet pågår. Alle som løper eller går minst én runde får et lodd i lotteriet og blir med i trekningen av flotte premier. Disse trekkes ved arrangementets slutt klokka 13.

Det er helt gratis å være med. Alle som deltar kan også forsyne seg på matstasjonen hvor Kondistreninga byr på gratis kaker og godsaker. Drikke må du ta med selv.

– Dette er et sosialt arrangement som er åpent for alle både erfarne løpere og de som er helt ferske med løping og ikke klarer å løpe særlig langt sammenhengende ennå, sier Morvarid som også vil invitere deltakerne, og alle andre som kan ha lyst, til å være med på gratis løpetreninger i Kondistreninga Drammen på torsdager i tida etter løpelørdagen. Første trening vil være torsdag 30. juni kl 18.00. Har du lyst til å være med er det bare å møte opp utenfor Family treningssenter i Mjøndalen.

– Treningene til Kondistreninga Drammen vil i hovedsak være her i Mjøndalen og er for alle uansett alder og nivå. Jeg oppfordrer alle som lurer på om det å trene med Kondistreninga Drammen kan være noe for seg, til å møte opp og gjøre seg erfaringer. Alle er velkommen, sier en engasjert Morvarid som gleder seg til å få flere venner å trene sammen med.

– Det er mye enklere å komme seg ut og trene om en har noen å gjøre det sammen med, sier hun, og forsikrer deltakerne om at hun kommer til å legge opp til intervalltreninger som vil foregå på et begrenset område.

– Ingen skal trenge å være bekymret for å bli fraløpt. Vi kommer til å løpe fram og tilbake på en gangvei, rundt på en bane, eller opp og ned en bakke slik at gruppa holdes tilnærmet samlet. På den måten vil folk kunne trene sammen selv om de løper med svært ulik hastighet. Det vil være opp til hver enkelt hvor mye de vil ta seg ut og hvor lenge de vil holde på til enhver tid. Om vi for eksempel har bakkeintervaller, kan noen gå bakkene mens andre løper. Hvor langt opp i bakken en løper, kommer an på hvor raskt en løper. Etter timen vil vi alle ha fått god trening uavhengig av hvilket utgangspunkt vi hadde før økta, sier Morvarid.