Du kan få en ferdig montert hjemmelader til elbil med 100 prosent ren vannkraft fra Glitre Energi Strøm. Hjemmeladeren passer til alle elbiler, og du kan betale den ned rentefritt over tre år eller betale alt i sin helhet ved montering.

- Er det kostbart å få montert en slik lader på veggen hjemme?

- Hvis du er strømkunde hos oss, koster det 15.709 kroner inkludert installasjon, noe mer dersom du ikke er kunde hos Glitre Energi. Kundene våre kan også få rentefri nedbetaling over 36 måneder om de ønsker det i stedet, sier Bothner Wessel.

Lading foregår på en trygg og forsvarlig måte

Laderen er av typen Wallbox Pulsar Plus med type 1 kontakt eller type 2 kontakt. Førstnevnte er en type som ikke er vanlig på stasjoner for hurtiglading, men som mange elbiler (blant annet Kia Soul i kombinasjon med CHAdeMO for hurtiglading) har for lading fra kontakter eller ladeboks hjemme. - Med Pulsar Plus med type 1 kabel er maks ladeeffekt 7,4 kW dersom den elektriske installasjonen tillater det. En elektriker bistår for øvrig med innstilling av ladeeffekt tilpasset den forankoblede installasjonen, slik at lading kan foregå på en trygg og forsvarlig måte, forteller hun.

Erstatter lading fra en vanlig stikkontakt

Mange elbiler leveres nå med en type 2 kabel og plugg. Den erstatter lading fra en vanlig stikkontakt, dersom du har installert en ladeboks hjemme. På mange kommunale ladeplasser er det også denne standarden som er vanlig, og den har maks ladeeffekt på 22 kW dersom den elektriske installasjonen tillater det. - Det er viktig å huske på at selv om laderen kan levere 22 kW er det ikke sikkert at bilen din klarer å ta imot 22 kW. Du vil altså aldri kunne ta ut mer effekt enn det bilen din kan håndtere, uansett hvilken ladeeffekt ladeboksen kan levere, forklarer lederen for nysalg og marked i Glitre Energi Strøm.

Wallbox Pulsar Plus er en universell lader som er kompatibel med alle kjøretøy og elektriske installasjoner. Den har høy ytelse og er i kompakt design med opptil åtte ganger raskere lading enn i stikkontakten. Laderen passer som sagt til alle biler med type 1 og type 2 ladekontakt og har en integrert ladekabel på fem meter.

Power Boost for maksimal tilgjengelig effekt

- Power Boost er et smart ladesystem, som arbeider med en ekstra enhet som gjør det mulig å måle og regulere maksimal ladestrøm til enhver tid. Når husholdningen rett og slett har for mange elektriske apparater i gang samtidig som bruker strøm, kan det føre til at hovedsikringen ryker. Med Power Boost vil dette bli forhindret fordi laderen automatisk optimaliserer den beste ladestrømmen avhengig av tilgjengelig strøm. Smart, ikke sant? Og dette får du for 3.325 kroner, sier Bothner Wessel. Vil du vite mer om Wallbox elbillader, så kan du gå inn på denne nettsiden: https://www.glitreenergi.no/strom/hjemmelader/