GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

For to år siden var de på konkursens rand. Så fikk vi koronaen. Paradoksalt har pandemien løftet golfsporten til nye høyder. Nå gjøres regningen opp i Drammen Golfklubb, og klubben konkluderer med tidenes plussregnskap. Det er med andre ord en stolt leder av Drammen Golfklubb som viser til tall som slår alle tidligere sesonger ned i golfskoa.

– Fra vi startet sesongen rekordtidlig fra 17. april til vi avsluttet rekordsent 31. oktober, har det vært spilt 33.130 runder på banen. Samtidig har medlemstallet økt med 471, til 1551. Det er nesten så man må klype seg i armen. Men utfordringen nå, er selvsagt å følge opp neste år, sier Lantz.

Fra minus til pluss

Inntil for to år siden var det krisetilstander i Drammen Golfklubb. To sammenhengende år med stigende interesse og enorm oppgang, har likevel ikke fått Lantz til å ta helt av.

– Vi må lære av det vi har vært igjennom. Og så må man huske på at koronaen bidro til et enormt golfoppsving i hele landet. Derfor må vi forbedrede grunnen skikkelig, og gjøre en solid jobb for å holde på de nye medlemmene, og samtidig sørge for å få flere. For selv om veksten har vært stor, er potensialet mye større. Vi har plass til mange flere, sier Lantz.

Han viser til blant annet samarbeidsklubben Asker som er fullbooket med medlemmer.

– Vi har i dag cirka 600 fulltidsmedlemmer. Men potensialet er mye større. Derfor er det viktig å jobbe med de mange nye, og gjøre dem enda mer hektet på golfen slik at de beholdes i klubben, sier han.

Et middel for å løse dette er ifølge Lantz å gå litt nye veier. Eksempelvis å splitte opp en av ukedagene til kun å være ni-hulls-runder. Det vil si å åpne for spill både fra back-nine og front-nine.

– Og så må vi i tillegg sørge for at flere unge kommer og spiller. Gjerne ved å tilrettelegge for vennegjenger.   

Satsing på yngre

Selv om Lantz passer på å sende en stor takk til dugnadsgjengen på Skoger, som langt på vei består av middelaldrende medlemmer som sørger for å holde banen intakt. Men han har like stor fokus på  å oppnå større aktivitet på golfbanen hver dag.

– I og med koronaen har det vært problematisk å organisere store dugnader med mange samlet, sier han.

Likevel er det mye nytt av året som har utviklet seg i positiv retning.

– I år har vi hatt både damekvelder og herrekvelder på onsdager med opptil 100 deltagere. Vi ønsker nå å øke trykket på aktiviteten hos våre medlemmer enda et hakk, sier Anders Lantz.

Drammen Golfklubb har i år arrangert åtte turneringer. Særlig flere turneringer ønskes heller ikke, da det går på bekostning av bane-tiden.

– Men de turneringene vi har gjennomført har også vært av høy klasse. I hele tatt kan man si at Skoger er en elitebane, og lever opp til akkurat det, sier Lantz.

Høy klasse kan man også si om klubbens store profil Kristian Krogh Johannessen som blant annet representerte Norge under sommerens OL.

– Man skulle jo gjerne ønsker seg å dra mer nytte av ham, men Kristian er så mye på reise at det blir vanskelig. Dessverre klarte han ikke å kvalifisere seg til årets Europa-touren, men man skal ikke se helt bort fra at det hjelper klubben å ha elitespillere helt i toppen, sier Lantz.