red@drammensavisa.no

Etter at Gudrun Røed overtok som senterleder på Torget Vest opplever hun et utrolig sterkt engasjement blant leietakerne.

– Med sin lokasjon som nærsenter midt i Drammen sentrum har Torget Vest et enormt potensial, mener hun.

Røed, som er oppvokst på en jordbærgård mellom Risør og Kragerø, var fra 2014 senterleder ved Linderud Senter i Oslo, samt en kortere periode på Kolbotn Torg. Nå er det altså Torget Vest som har blitt hennes nye arbeidsplass.

– I min lille Fiat 500 elbil kan du godt si jeg pendler litt mot strømmen, sier Røed, som er gift, har ett barn og er bosatt på Bestum. Sin utdannelse fikk hun ved Norges Varehandel-høgskole i Asker, samt at hun tok en merkantil bachelor i Nederland.

Offensive planer

Gudrun Røed er overbevist om at hennes nye arbeidsplass Torget Vest har mye uutnyttet potensiale.

– Senteret er sentralt plassert midt i hjertet av Drammen, med lett tilgjengelig via offentlig kommunikasjon. I tillegg er det parkeringskjeller i bygget, samt 600 plasser i parkeringshus med direkte tilknytning til senteret. Med større aktivitet, synligere profilering og en bredere butikkmiks skal vi utnytte potensialet som er ved denne beliggenheten, sier hun. 

Torget Vest har i dag 18 butikker med to spisesteder og et bredt utvalg av mote-, spesial- og nisjebutikker. Noen av butikksjefene har vært med siden senteret åpnet for 23 år siden.

– Vi har mange faste kunder, noe vi setter stor pris på. Samtidig så jobber vi med å få inn riktige leietakere slik at vi kan nå flere nye og yngre kunder, sier Røed, som har masse planer for fremtiden.

– Aktivitetskalenderen er klar. Kundeklubben videreføres, vi skal ha Happy Days med gode priser, og vi skal få et senter med ny «look». Og så skal vi være delaktige i alt av begivenheter som Handelens dag og Elvebyen. Sammen med brennende engasjerte leietakere, skal dette gå bra, sier Røed.

Bredere mattilbud

Internasjonalt Matsenter (IMS) holder i disse dager på å etablere seg på senteret og tilbyr matvarer fra hele verden. Blant annet eksotiske krydder, halalkjøtt og forskjellige grønnsaker. I tillegg baker de forskjellige typer nanbrød i butikken.

– Her vil det bogne i 1.500 kvadratmeter med masse spennende produkter. Dette er et viktig tilskudd til butikkmiksen, sier senterlederen. 

Baker Hansen flyttet etter 23 år til Gulskogen i februar og nå gleder hun seg over å få inn kjeden Kanel Steinovnsbakeri der Hansen var før.

– De skulle ha åpnet torsdag denne uken, men på grunn av de nye retningsreglene for Drammen, så vil de åpne når senteret åpner fullt opp igjen, sier hun.

Bakeri – og middag

Kanel Steinovnsbakeri er et moderne bakeri med fokus på nystekte bakervarer, surdeigsbrødbrød, ferske smørbrød og sunne lunsjretter.

– Ambisjonen i Drammen er å utvide sortimentet til hjemmelagde supper og steinovnsbakt pizza til lunsj og middag, fordi lokasjonen på Torget Vest har potensialet til å tiltrekke seg gjester også på kveldstid.

Kanel har i dag sju avdelinger på Østlandet, som eies av fjerde og femte generasjon i Baker Østby-familien, som har drevet i bakeribransjen siden 1882. Vi gleder oss!

– Vi har også tegnet kontrakt med Princess som vil åpne i løpet av våren. Butikken vil bli å finne i 2. etasje på senteret, ved siden av vår frisør, Look’n Roll. Norges største interiørkjede flytter sin virksomhet fra Magasinet til Torget Vest.

– Vi forhandler med flere nye leietakere, og vi har stor tro på at vi skal fylle opp lokalene på Torget Vest igjen, sier en entusiastisk senterleder. 

 

FAKTA: Torget Vest

Byggeår:                                            1997

Antall butikker:                                18

Antall parkeringsplasser:               63

Antall besøkende per år:              869 000

Omsetning 2020:                            180 mill.