Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bil


Ladetilbudet på Circle K E18 Horten utvides fra 2 til 16 plasser.  FOTO: CIRCLE K NORGE

Storsatsing på ladere langs E18

Hele 35 nye ladere er nå på plass langs E18 mellom Kristiansand og Oslo. Dette er en etterlengtet oppgradering for elbiler som kjører til og fra Sørlandet.
Underplate på Volkswagen-e-Golf-ELB. (Ståle Frydenlund, innfelt)

Sjekk batterihelsen til elbilen din

Batteritilstanden er den mest avgjørende enkeltfaktoren ved omsetning av brukt elbil. Nå kan du få den sjekket i merkeuavhengig test. Opplyser Ståle Freydenlund i sin elbilspalte i "På Hjul med DA".
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen ved åpningen av Uno-X sin nye ladestasjoner på Gullskogen ved Drammen.  FOTO: JAMIESON POTHECARY

Seier i kampen for kortbetaling

– Mange års kamp for forbrukervennlig lading har gitt resultater. I dag jubler vi over at regjeringen varsler krav om kortbetaling på nye hurtigladere fra 2023, og etter hvert også på eksisterende, si...
Regjeringen og SV forhandler nå om statsbudsjettet for 2023. Vektavgiften er i spill, og for distriktene kan utfallet av disse forhandlingene bli avgjørende. Det er fordi en ny vektavgift vil gi økte priser på elbiler som er særlig aktuelle i Distrikts-Norge.  FOTO: NAF/MOTOR

Ny avgift kan bremse elbilinteressen i distriktene

Elbilen er på full fart til å bli den nye bilen for hele landet. - Stadig flere i de minst sentrale delene av Norge sier at deres neste bil skal være en elbil. Derfor blir det feil med nye avgifter nå...
Ørn Thomsen foran det nye tilholdsstedet til Arctic Trucks på Solbergmoen. I rekordåret 2021 bygde de om hele 274 firehjulstrekkere inne i disse lokalene.

Arktisk suksess i Drammen

Ørn Thomsen (56) er utdannet kokk, men ble fostret opp med å skru på biler sammen med sin far under oppveksten på Island. Men hobbyen ble til jobb – og i dag driver han suksessbedriften Arctic Trucks ...
I oktober vedtar EU enklere betaling av hurtiglading for elbiler. Ordningen betyr at du kan bruke din favoritt-app til å betale på alle ladestasjoner, framfor å ha 10-15 apper installert på telefonen.

Nå blir det enklere å lade el-bilen

Snart blir det slutt på at du må ha 10-15 apper for hurtiglade elbilen din. I oktober vedtar EU at du skal kunne bruke din ene favorittapp til alle hurtigladestasjoner i hele Norge og EU.
Isuzu D-MAX på Drammen bilhavn.

Isuzu kan levere – andre pickup-merker sliter

Pickup-merker over hele verden opplever store problemer med både produksjon og levering av biler. Andre produsenter melder om over ett års ventetid ved bestilling av ny pickup. Isuzu kan levere raskes...
6eUmxZdJT0Q

Byttestasjon nummer tre

I januar åpnet den kinesiske bilprodusenten Nio sin første batteribyttestasjon i Drammen. Her kan Nios elbiler kjøre innom og bytte hele batteripakken på fem minutter.
Nissan Leaf kom på det norske markedet i 2011. Leaf er den mest solgte elbilen her til lands med drøyt 73.000 eksemplarer, ifølge elbilstatistikk.no. Ståle Frydenlund i Elbilforeningen har flere tips til dem som ønsker seg en rimelig elbil.

Elbil-toppen til under 100.000

Bruktmarkedet for elbiler blir stadig større. Nå har du mange gode muligheter under 100.000 kroner - men totalen kan bli mye dyrere hvis du ikke sjekker kjøretøyet skikkelig.
MBs salgskvartett ved Bertel O. Steen i Lier, ved Marius Lieng, Marius Brekke-Hansen, Martin Storum og daglig leder Kåre Martin Ringset.

Helelektrisk AMG-nytelse

Sommerens heteste Mercedes nyhet heter EQE 43 AMG 4MATIC. En hel-elektrisk modell produsert hos Mercedes-AMG i Tyskland. Den nye modellen tilbyr luksus og teknologi fra øverste hylle.
Jan Roger Norup har vært 44 år på delelageret i Centralgaragen, og er den i selskapet med lengst fartstid. Nå fikk han æren av å klippe snoren ved navneskiftet. Små bilder fra toppen: Nye CX60 var utstilt i butikken til Sulland på Landfalløya. Her er det daglig leder Helge Støle som viser fram Mazdas nye flaggskip. Kake til publikum og ansatte. Det var stor stas da navneskiftet var et faktum, og det ble markert med både grilling og lekker bil-designet kake.  Sulland-fondet deler årlig ut nesten en million kroner på landsbasis til veldedige formål. I Drammen var det Hurum Turistforening ved Nils Erik Bjørholt som fikk overrakt sjekken fra Sulland Drammens Dag Ugstad.

Navneskifte etter 106 år

Når toppsjefen i Sulland måtte melde avbud, falt det seg naturlig at Jan Roger Norup (64) fikk klippe snoren da Centralgaragen i forrige uke offisielt skiftet navn til Sulland Drammen.
Første prøvetur med den nye AC Cobraen produsert i Tyskland med Carbon karosseri og aluminiums-ramme, Ford V8 med hele 663 HK. Majoritetseieren i AC Cars; David Conza bak rattet utenfor selskapets utstillingslokale i Motorworld i Zürich.

Opptatt av rally, biler – og kunst

Jan Erik Hansen (68) er en av Drammens eiendomsinvestorer, med nye Nøsted Brygge under opptrapping. Men spør du ham om interesser, handler det stort sett om biler, klassiske rallyløp – og litt om kuns...
I Campingtesten kjørte Ståle Frydenlund en Polestar-2 og en Knaus-vogn med maksvekt 1.500 kilo.

Jasså, trodde du at elbil ikke trakk campingvogn?

I denne spalten i Drammensavisa tester Ståle Frydenlund i Elbilforeningen elektrisk camping. - De siste årene har stadig flere elbilmodeller fått dugelig tilhengervekt. Nå kan rundt 30 trekke større e...
Riktig galt kan de gå dersom dekkene ikke er optimalisert for forholdene de skal brukes under. Piggfrie vinterdekk bremser vesentlig dårligere på asfalt om sommeren enn sommerdekk, og spesielt på våt vei.

Farlig med vinterdekk året rundt

Når bilen med sommerdekk står stille, farer den med piggfrie vinterdekk fortsatt framover i 40 km/t, viser bremsetester. Uansett hadde du ikke lov til å kjøre med piggene ute etter søndagen.
NAF oppfordrer elbilistene til å bruke ladenettverket fornuftig og dele på godene. Det er god ladekultur å flytte bilen når batteriet er rundt 80-90 prosent. Gjør flere det trenger ikke ladeoperatørene innføre påslag.  FOTO: MOTOR/JON TERJE HELLGREN HANSEN

Nå kommer riktig prising av hurtiglading

Nå går den siste av ladeoperatørene over til å ta betalt per kilowattime. – Dette er en viktig forbrukerseier som gjør elbilhverdagen langt enklere for folk, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådg...
Bertel O. Steens Mercedes-Benz selgere Marius Brekke Hansen (f.v.), Marius Lieng og Martin Norevik Storum er alle sjeleglad for at Mercedes-Benz med sin EQC har truffet godt i det elektrifiserte bilmarkedet.

El-kvalitet med Mercedes-Benz komfort

Er du ute etter den store kvalitetsfølelsen, kan man ikke trå feil med en Mercedes-Benz EQC. For mange har denne elbilen allerede rukket å bli familiebil nummer èn – siden modellen kom på veien i 2020...
SAMLEBILDE kopi

Lad raskt mens du shopper

Tyngdepunktene for rask lading av elbiler befinner seg ved Drammens kjøpesentra. Det er temaet STÅLE FRYDENLUND, Norsk Elbilforenings seniorrådgiver og testansvarlig, skriver om i siste utgave av "På ...
Hyundais Ioniq 5 er blitt et flaggskip for den koreanske bilprodusenten i Norge. Her er salgssjef for Centralgaragen Dag Ugstad med elbilen som omsider har blitt en populær modell også i Drammen.

Drammensavisa testet Ioniq 5

Siden Ioniq 5 ble lansert som Hyundais flaggskip i Norge for snart ett år siden, har den blitt akkurat det. Den koreanske bilprodusenten har gjennomgått en total makeover siden de lanserte sin første ...
36da13bf-4d97-487b-97d4-c93b20c97c25[1]

Gratis kontroll av russebiler og russebusser

Statens vegvesen tilbyr gratis kontroll av russebiler og russebusser. Kjøretøy som blir godkjent i kontrollen får oblat i vinduet. Da slipper de større tekniske kontroller langs veiene i mai.
Helge Støle er daglig leder for Centralgaragen siden 2018, men han har vært i selskapet de siste 38 årene. Nå fortsetter han i samme stilling under Sulland Gruppen, mens selskapet fortsatt skal selge Mazda og Hyundai.

Fra skepsis til gryende optimisme

I 1984 startet Helge Støle (59) å jobbe for Centralgaragen i Drammen. Samme år ble Sulland Gruppen etablert på Gjøvik. 38 år senere er Støle daglig leder for det han nå kaller «Centralgaragen, en del ...
Lars Tore Kalager er salgssjef for næringskjøretøy, og har vært tilknyttet Toyota Buskerud (tidligere Toyota Drammen) som selger de siste 12 årene. I denne reportasjen vurderer han kjøps- og leiemarkedet opp mot hverandre.

Leie eller eie?

Det finnes ingen fasit for hva som er den mest lønnsomme måten å skaffe seg bil på. I hvert fall får man ikke et godt svar på noen av spørsmålene, før dine behov er kartlagt og økonomiske fakta er lag...
OK Utenfor

Sammen i Drammen

I sommer ble Bertel O. Steen Buskerud til Bertel O. Steen Drammen, da Norges nest største Mercedes-Benz-forhandler overtok VS Auto. Avdelingen på Åssiden er blitt selskapets bruktbilforhandler.
Andreas Jensrud er Bertel O. Steens nye selger for Citroen. Etter under tre måneder i jobben, har 20-åringen allerede solgt flere e-C4-modeller enn noen andre merkevareforhandlere i Norge.

20 år og toppselger av ny elbil

Tilgjengelige elbiler kommer i et stadig mer bredt spekter til stadig mer fornuftige priser. Citroëns siste bidrag er e-C4. Hos Bertel O. Steen i Lier finner vi en 20-åring som i desember og januar ha...
EyDc_5n5bmA

Framtidsrettet elbil

Kia EV6 har teknologi som peker framover og et utseende som kjører egne veier. Dette er en familiebil som utfordrer bestselgende SUV-er og inngrodde meninger om hvordan en bil skal se ut.
Norsk Elbilforenings testansvarlig Ståle Frydenlund fra Drammen, har tatt for seg elbilsalget i Drammen, og registrerer en dobling i løpet av de siste to årene.

Drammen doblet elbilsalget på to år

Salget av nye elbiler er doblet i Drammen i løpet av de siste to årene, med ekstra sterk økning i 2021. Det er en super utvikling, og betyr stadig mindre eksos i drammenslufta og regionen ellers.
BILL

På hjul med DA

I Drammensavisas januarutgave byr vi på 16 sider lokalt bilstoff i vår nye satsing "På hjul med DA". Der har vi blant annet satt søkelys på elektrifiseringen av markedet, og hvordan utviklingen er i D...
90979646-d624-4f34-b1fc-bf7290996dba kopi

Nå får du oversikt over delebiler i Entur-appen

El-biler som delebiler er nå synlige i reiseplanleggeren Entur. Det gjør at reisende kan gå inn i kartet og se hvor det er ledig bil, og hvor mange som tilgjengelige. Først ute er de elektriske delebi...
De to kameratene Haakon Olsen (t.v.) og Rickard Kampenhaug har startet GreenGrid, et selskap som baserer seg på objektiv rådgiving i forhold til blant annet lading av elbiler.  FOTO: PRIVAT

Fulladet objektiv rådgiving

De to kameratene som begge holdt taler i hverandres bryllup, har slått hodene sammen og startet GreenGrid AS. Der tilbyr de uavhengig og nøytral rådgiving innenfor lading til borettslag, sameier og be...
I enkelte tilfeller kan vibrasjoner få hjul-muttere eller -bolter til å løsne etter hjulskift. Derfor er det viktig å etter stramme etter 10–12 kilometer. Sigmund Clementz Innfelt) er kommunikasjonssjef i If. FOTO: IF

Hjul faller av i fart etter dekkskift

Hvert år får forsikringsselskapene inn flere biler med alvorlige karosseriskader fordi hjulene har løsnet midt i trafikken. – Bare flaks at ingen mennesker kommer alvorlig til skade, sier kommunikasjo...
Arnt-Einar Litsheim i Buskerud elbilforening.

Elbil til alle – hva må til?

Hva må gjøres for å oppnå en målsetning om elbil til alle i Norge? Arnt-Einar Litsheim i Buskerud elbilforening har noen av svarene.
IMG_6586-1200x800

Selvkjørende buss i Drammen

20. august går startskuddet for den selvkjørende bussen i Drammen. Bussen skal gå i fast rute mellom Drammen park og CC kjøpesenter.
Private parkeringsplasser er en handelsvare, hvor tilbud og etterspørsel bestemmer prisen, sier Driftsdirektør i Apcoa, Carl-Erik Martinsen. FOTO: APCOA

Rådyr sentrumsparkering

Det kan være lurt å finne ut hvor i Drammen du betaler for faktisk parkeringstid – eller for «påbegynt halvtime».

Kontakt

DRAMMENSAVISA AS
Besøks- og postadresse
Støperigata 7, 3040 Drammen
Tlf: 32 17 88 11
Org.nr.: 826 423 552

Annet