GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

– Nye Mercedes- AMG EQE 43 4MATIC imponerer med heftige ytelser og dynamisk kjørekarakteristikk i kjent AMG-stil. Med fester for takstativ, og mulighet for tilhengerfeste, har EQE 43 AMG 4MATIC en unik allsidighet, sier daglig leder Kåre Martin Ringstad hos Bertel O. Steen Drammen.

Kraftig drivlinje og ytelse

Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC har to elektriske motorer og fullt variabelt firehjulstrekksystem som optimalt fordeler kraften under alle kjøreforhold. Sammenlignet med et mekanisk firehjulstrekksystem, sørger det elektriske systemet for en betydelig raskere respons. Effekten er på opptil 476 hestekrefter, og dreiemomentet er på opptil 858 Nm. Det gir EQE 43 AMG 4MATIC en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på kun 4,2 sekunder.

– Med et høyt nivå av standardutstyr vil kundene få en meget godt utstyrt bil allerede fra start. For den som ønsker sin helt egne konfigurasjon av EQE 43 AMG 4MATIC er skreddersøm mulig, men vi har satt sammen to attraktive utstyrsvarianter som vi tror vil være populære valg for mange av våre kunder, sier Kåre Martin Ringset.

Luftfjæringssystemet AMG RIDE CONTROL+ er kombinert med adaptive, elektronisk kontrollerte justerbare dempere. Systemet tilsvarer i sine grunnleggende funksjoner fjæringen til EQS 53 og AMG GT 4-dørs Coupé. Retur- og kompresjonstrinnene styres uavhengig av hverandre, og denne teknologien gjør det derfor mulig å øke komforten, men også å gjøre kjøredynamikken enda mer sportslig.

Ny batterigenerasjon

EQE 43 AMG 4MATIC har et kraftig høyytelsesbatteri med en nettokapasitet på 90,6 kWh. I kjøremodusene Sport og Sport+ er fokuset på ytelse, mens i komfortmodus er fokuset på rekkevidde. Den innovative programvaren for batteristyringen tillater skybaserte oppdateringer (OTA).

Modellen kan hurtiglades med opptil 170 kW på hurtigladestasjoner, og med opptil 22 kW via ladeboks gjennom den kraftige ombordladeren. En rekkevidde på nye 180 kilometer (WLTP) kan lades opp på kun 15 minutter under rette forhold. Ladetiden effektiviseres med intelligent termisk styring når navigasjon aktiveres med Electric Intelligence. Batteriet kan dermed forvarmes eller kjøles under kjøring slik at bilen når det ideelle temperaturvinduet på en hurtigladestasjon, som muliggjør raskere lading.

EQE 43 AMG 4MATIC setter ikke bare høye standarder når det gjelder akselerasjon, men også hva gjelder effektiv regenerering under bremsing. Regenereringseffekten er på opptil 260 kW under optimale forhold. Sjåføren kan velge nivå av regenerering ved å bruke hendlene bak rattet.

Unik kjøreopplevelse

Mercedes-AMG-modeller har alltid skapt følelser, og lyden har vært viktig del av AMG-opplevelsen. Ved hjelp av spesielle høyttalere, bassaktuatorer og en lydgenerator, skaper systemet en unik lydopplevelse. Tonaliteten og intensiteten til eksklusive AMG SOUND EXPERIENCE baserer seg enten på kjørestatus, det valgte kjøreprogrammet eller førerens ønsker, både innvendig og utvendig.

Luksuriøse inntrykk 

Det luksuriøse interiøret har en stor OLED-skjerm i midten som visuelt flyter utenpå listverket. Denne kjenner vi igjen fra flaggskipet S-Klasse. Her kan kjøretøy- og komfortfunksjonene styres ved hjelp av berøringsskjermen som er satt opp i portrettorientering. Med adaptiv programvare tilpasser MBUX seg fullstendig til brukeren og gir personlige forslag til mange infotainment-, komfort- og kjøretøyfunksjoner. Med det såkalte «zero-layer»-designet er de viktigste applikasjonene alltid på øverste nivå i synsfeltet, avhengig av situasjon og kontekst.

EQE 43 AMG 4MATIC kan bestilles med valgfrie MBUX Hyperscreen. Denne store, buede skjermenheten, gir et visuelt inntrykk av å sveve fra A-stolpe til A-stolpe. Passasjeren foran får et eget display- og kontrollområde, noe som gjør reiser morsommere og mer underholdende.

Modellen har også et høyt nivå av standardutstyr. Blant annet er DIGITAL LIGHT med 2,6 millioner mikrospeil, elektriske memoryseter foran, speilpakke, smartphonepakke, luftfjæring og 3,6 graders bakakselstyring standard.

 

FAKTA: Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC

Fra-pris (eks. levering) 897.000 kroner

Performance Edition (eks. levering) 942.780 kroner

Performance Edition Plus (eks. levering) 1.033.658 kroner

Motor

To permanent synkrone motorer (PSM)

Drivlinje Fullt variabel AMG Performance 4MATIC firehjulstrekk

Batterikapasitet 90,6 kWh

Ombordlader (standard / tilleggsutstyr) 11 / 22 kW

Hurtiglader 170 kW

Blandet forbruk (WLTP) 19,7 – 22,5 kWh/100 km

CO2-utslipp (WLTP) 0 g/km

Rekkevidde (WLTP) 462 – 533 km

Vekt 2525 kg

Tilhengervekt 750 kg

Bagasjeromsvolum 430 l