Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kultur


FOTO: SVEIN FINNEIDE

Skal fengsle hele teateret

Lørdag 16. oktober opptrer det lokale hyllestbandet The Boys named Sue med publikumsfavoritten The Johnny Cash & June Carter show, og de lover å fengsle hele Drammens Teater.
Kristin Gjelsnes, alias Hildur Larsson, og hennes datter i stykket, spilt av Elisa Bergland, samt Wilfred Liljeroos, alias Fredric don Frederico.

Tar Taube et steg videre

Sammen med Elisa Bergsland (7) i rollen som «Fionella från Caramella» har trubadur Wilfred Liljeroos (73) fått med seg lokale og scenevante musikere i sitt nye show «Taube for to» på Lier kulturscene ...
Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen er med å markere femårsjubileet til Akustisk i Eiker onsdag 13. oktober.

Konsertjubilant med bønn til publikum

Akustisk i Eiker markerer femårsjubileum i Nedre Eiker Samfunnshus med konserter av Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen onsdag 13. oktober og Odd Nordstoga dagens etter. I tillegg har de en bønn t...
Ansatte i Drammens scener ser fram til å presentere flotte artister i høst. Fra venstre: Markedssjef Anniken Lefranc, programsjef i Drammens Teater, Hanne Falch og produsent på Union Scene, Kaja Rosholt.  FOTO: PRIVAT

Kulturelt påfyll etter pandemien

Publikum tilbys et svært variert program i våre to kulturhus, Union scene og Drammens teater i oktober. Flere store artister tar turen innom byen. Du bør nok skynde deg. Billettens rives vekk.
NKNs første styre 1904. NKN er en forkortelse for Norske Kvinners Nasjonalråd (etablert 1904). Karen Grude Koht (f.v.), Fredrikke Marie Qvam, Gina Krog, Betzy Kjelsberg og Katti Anker Møller. FOTO: UKJENT/EIER: NASJONALBIBLIOTEKET

På sporet av manglende monumenter

I 1991 får Drammen et solid spark på den kulturelle skinnleggen. I «De fleste har nok med å leve» etterlyser Tor Bomann-Larsen, med god grunn, Sigurd Christiansens monument. Christiansen har siden fåt...
Nå skal en ny og oppdatert versjon av spillet, som er basert på filmen, bli lansert.

Drammensere relanserer Flåklypa-suksess

Dataspillet basert på Kjell Aukrusts historie og Ivo Caprinos film om Flåklypa Grand Prix ble det mest solgte i Norge. Takket være Ravn Studio i Drammen blir spillet nå oppdatert og relansert etter 21...
FOTO: PER HEIMLY/NORDISK FILM/PRESSEFOTO/NRK

Gjør ære på Drammen i gullrekka

Av seks kjente idrettsfamilier som skal sette forholdet på prøve i en ny sesong av «Familiens ære» på NRK, har tre av familiene sterk tilknytning til Drammen.
Med softis på trubadurvis på Lierkroa med sin Daimler XJ6 serie 2 fra 1978. Wilfred Liljeroos har startet forberedelsene til høstsesongen. Med kabareten eller revyen «Taube for to» har han fått med seg kjente og kjære lokalartister til Lier kulturscene 14. oktober. FOTO: GEIR A. ARNEBERG

Forbereder «Taube for to»

Wilfred Liljeroos (73) har fått med seg lokale og scenevante musikere når han i oktober står klar på Lier kulturscene med sitt nye show «Taube for to».
Dorthe Erichsen er utdannet cand.mag. og har arbeidet som forlagsredaktør og oversetter. Hun har tidligere skrevet romanseriene Losbarna og Seterliv. Dorthe er bosatt i Drammen, men kjenner Tjøme godt fra alle somrene på hytta i oppveksten.

Drammenser med seriesuksess

Dorthe Erichsen (60) har vært forlagsredaktør og oversetter, men de siste ti årene har hun i stor grad livnært seg som seriebokforfatter av Losbarna og Seterliv. Oppfølgeren Sommerland tegner til å bl...
Stort mer hjemmekoselig galleri skal man lete lenge etter. Kunstneren John Erik Johnsen har åpnet dørene til hjemmet sitt på Øren.

Koronavennlig hjemmegalleri

Kunstneren John Erik Johnsen syntes det var trist at gallerier og andre steder for kunstinteresserte måtte stenge under pandemien. Så han gjorde like godt om hjemmet sitt til galleri, og har tatt imot...
Anna-Lisa Kumoji er sist ut i premieren, med Proud Mary. Mest kjent ved Tina Turner (1971), og originalversjon ved Creedence Clearwater Revival (1969). Låta er skrevet av John Fogerty. FOTO: NRK

Forsvarer Drammen i Stjernekamp

En høst med heftige musikalske utfordringer venter når sesong 10 av Stjernekamp sparkes i gang på NRK. Anna-Lisa Kumoji (31) skal å forsvare Drammens ære i jubileumssesongen.
Fløytist og danser: Julie og Oda, to topp engasjerte og velutdannete jenter fra Drammen ønsker å starte en festival der hovedmålet er å inspirere og motivere unge talenter gjennom kontakt med profesjonelle kunstnere.

Vil starte «Drammen Arts Festival»

Bestevennene og kunstnerne Julie Helgeland Davidsen og Oda Nedberg Helgberg går helhjertet inn for å etablere en helt ny musikk-, dans - og kunstfestival i Drammen, spesielt rettet mot barn og unge.
INGER 2

GALLERIET: Inger Karthum

I hver utgave av Drammensavisa presenterer vi en lokal kunstner i Galleriet. I dag får vi se noen av verkene til Inger Karthum.
Foto: Leandro Villacis

Ny daglig leder i Drammen kulturråd

Nora Egeberg (36) er ansatt som daglig leder for Drammen kulturråd, og tiltrer stillingen i september. – Jeg brenner for at kultur skal få større plass i samfunnet, sier hun engasjert.
NINA HOLTAN foto

Drammen Sacred går til røttene

– En helt enorm respons. Dette hadde jeg virkelig ikke regnet med, sier Ivar Flaten. – Jeg ønsket å bidra til et prosjekt som forbedrer forståelsen av ulike kulturer, sier, Gem Baranda Tindvik.
Det er lekkert og fargerikt, men ren gift for mange. Med dette bildet vil Jeanette sette fokus på alt vi putter i oss.

Biler og godteri fra Jeanettes pensel

– Jeg så en stilig bil i Sande, spurte om jeg kunne få ta bilde av den og male den, og det fikk jeg, sier Jeanette Ruth Sveiven fra Berger. Senere har det blitt mange bilmalerier – og godteri.
Uten navn-1

GALLERIET: Henning Vik

I hver utgave av Drammensavisa presenterer vi en lokal kunstner i Galleriet. I dag får vi se noen av verkene til Henning Vik.
Tonje Kristensen på besøk på Drammensbiblioteket FOTO: ANDRÉ STRAND, VIKEN FYLKESKOMMUNE

Oppfordrer til mer bruk av biblioteket

Fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap) er Vikens «biblioteksråd», og en stor tilhenger av Sommerles-kampanjen som skal få skolebarn til å oppsøke biblioteket for å lese bøker i sommer...
galle

GALLERIET: Gunnveig Nerol

I hver utgave av Drammensavisa presenterer vi en lokal kunstner i Galleriet. I dag får vi se noen av verkene til Gunnveig Nerol.
Anngunn Flatebø Dårflot er fotograf, og har tatt bilder av mange fuglearter som holder til på Gulskogen gård. Vidar Lieberg fra Gulskogen gårds venner bistår med å lage utstilling i parken.

Fanger fugler på Gulskogen gård

Bevæpnet med kamera har Anngunn Flatebø Dårflot fanget fugler som bor på området rundt Gulskogen gård på minnekortet. Bildene skal henges opp rundt i parken.
Etter godt salg av boka til liung Tone B. Bergflødt, er den nå også utgitt som pocketutgave. For Tone er boka et oppgjør med fortiden, på vegne av seg selv og sin familiehistorie, og dedikert til sine tre sønner.

Med sin egen farfar i Nasjonal Samling

Tone B. Bergflødt (59) fra Lier debuterte som forfatter med sin egen traumatiske familiehistorie fra krigens dager i 2018. «Farfars skrin – i skyggen av NS» hadde så godt salg at den nå er utgitt i po...
Anna-Lisa Kumoji holder utendørskonsert kommende fredag på plassen utenfor Elvekafeen. FOTO: ARNFINN HERLUFSEN

Anna-Lisa med i Stjernekamp

Anna-Lisa Kumoji (31) skal være med i årets utgave av Stjernekamp på NRK. Men først skal hun holde utekonsert utenfor Elvekafeen førstkommende søndag, i regi av Drammenselvas venner.
KULTURRÅDET: Her er styret i nye Drammen Kulturråd: f. v.: Hans Martin Øien, Katrine Smemo Granlund, Magnar Bergo, Ingvill Hafskjold og Magnus Aannestad Oseth.

Vil gjøre kulturen synlig

For første gang i historien kan kulturbyen Drammen skilte med et eget kulturråd. Funksjonen deres er å være mellomleddet mellom kulturen og politikerne.
DSC_8509

Har viet hele livet til rene toner

Visjonen til Sven Jøran Michelsen var å gjøre Norsk Lydstudio i Mjøndalen til en levedyktig bedrift, og helst involvert av sine tre sønner. Sånn ble det.

Kontakt

DRAMMENSAVISA AS
Besøks- og postadresse
Knud Schartums gate 7, 3045 Drammen
Tlf: 32 17 88 11
Org.nr.: 826 423 552

Annet