Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kultur


NINA HOLTAN foto

Drammen Sacred går til røttene

– En helt enorm respons. Dette hadde jeg virkelig ikke regnet med, sier Ivar Flaten. – Jeg ønsket å bidra til et prosjekt som forbedrer forståelsen av ulike kulturer, sier, Gem Baranda Tindvik.
Det er lekkert og fargerikt, men ren gift for mange. Med dette bildet vil Jeanette sette fokus på alt vi putter i oss.

Biler og godteri fra Jeanettes pensel

– Jeg så en stilig bil i Sande, spurte om jeg kunne få ta bilde av den og male den, og det fikk jeg, sier Jeanette Ruth Sveiven fra Berger. Senere har det blitt mange bilmalerier – og godteri.
Uten navn-1

GALLERIET: Henning Vik

I hver utgave av Drammensavisa presenterer vi en lokal kunstner i Galleriet. I dag får vi se noen av verkene til Henning Vik.
Tonje Kristensen på besøk på Drammensbiblioteket FOTO: ANDRÉ STRAND, VIKEN FYLKESKOMMUNE

Oppfordrer til mer bruk av biblioteket

Fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap) er Vikens «biblioteksråd», og en stor tilhenger av Sommerles-kampanjen som skal få skolebarn til å oppsøke biblioteket for å lese bøker i sommer...
galle

GALLERIET: Gunnveig Nerol

I hver utgave av Drammensavisa presenterer vi en lokal kunstner i Galleriet. I dag får vi se noen av verkene til Gunnveig Nerol.
Anngunn Flatebø Dårflot er fotograf, og har tatt bilder av mange fuglearter som holder til på Gulskogen gård. Vidar Lieberg fra Gulskogen gårds venner bistår med å lage utstilling i parken.

Fanger fugler på Gulskogen gård

Bevæpnet med kamera har Anngunn Flatebø Dårflot fanget fugler som bor på området rundt Gulskogen gård på minnekortet. Bildene skal henges opp rundt i parken.
Etter godt salg av boka til liung Tone B. Bergflødt, er den nå også utgitt som pocketutgave. For Tone er boka et oppgjør med fortiden, på vegne av seg selv og sin familiehistorie, og dedikert til sine tre sønner.

Med sin egen farfar i Nasjonal Samling

Tone B. Bergflødt (59) fra Lier debuterte som forfatter med sin egen traumatiske familiehistorie fra krigens dager i 2018. «Farfars skrin – i skyggen av NS» hadde så godt salg at den nå er utgitt i po...
Anna-Lisa Kumoji holder utendørskonsert kommende fredag på plassen utenfor Elvekafeen. FOTO: ARNFINN HERLUFSEN

Anna-Lisa med i Stjernekamp

Anna-Lisa Kumoji (31) skal være med i årets utgave av Stjernekamp på NRK. Men først skal hun holde utekonsert utenfor Elvekafeen førstkommende søndag, i regi av Drammenselvas venner.
KULTURRÅDET: Her er styret i nye Drammen Kulturråd: f. v.: Hans Martin Øien, Katrine Smemo Granlund, Magnar Bergo, Ingvill Hafskjold og Magnus Aannestad Oseth.

Vil gjøre kulturen synlig

For første gang i historien kan kulturbyen Drammen skilte med et eget kulturråd. Funksjonen deres er å være mellomleddet mellom kulturen og politikerne.
DSC_8509

Har viet hele livet til rene toner

Visjonen til Sven Jøran Michelsen var å gjøre Norsk Lydstudio i Mjøndalen til en levedyktig bedrift, og helst involvert av sine tre sønner. Sånn ble det.
DRAMMENSAVISA AS
Besøks- og postadresse
Knud Schartums gate 7, 3045 Drammen
Tlf: 32 17 88 11
Org.nr.: 826 423 552