Publikum vil få se 54 spennende verk av 39 kunstnere i Lychepaviljongens lokaler. Årets utstilling byr på flere skulpturer enn tidligere, men maleriet, foto, grafikk, og tegning er også godt representert. Interessen for vev, broderi og keramikk har fått et oppsving de siste årene, dette er også synlig i Buskerudkunsten. Det er en frodig utstilling vi får oppleve, men flere kunstnere er tydelig påvirket av tidens uroligheter, krigen i Ukraina. Mange verk har noe tungt eller fundamentalt over seg og vi får følelsen av at noe viktig er på spill.

Juryen i år har bestått av Nina Guzman Toft, Kari Anne Helleberg Bahri og Mona Sundelius fra Buskerud Bildende Kunstnere samt årets eksterne jurymedlemmer, Julio Fernandez Da Silva og Sebastian Rusten. Alle er aktive kunstnere som jobber innen ulike sjangre og medium.

Åpningen er 30 november kl 18.00 på Lychepaviljongen. Det vil bli taler ved Drammens ordfører Monica Myrvold Berg og konstituert direktør ved Drammens Museum, Eivor Winther Sunesen. Priser til kunstnerne bak «Årets mest markante verk» og «Årets debutant» er valgt ut av medlemmer fra Den Nasjonale Jury og deles ut på åpningen.

Kunstnerisk innslag blir ved Martin Nordli

 

Fakta om Novemberutstillingen:

* Novemberutstillingen er en årlig utstilling arrangert av Buskerud Bildende Kunstnere i samarbeid med Drammens Museum. Alle som er bosatt i, eller har tilknytning til det som tidligere het Buskerud, kan sende inn søknad om deltagelse. Utstillingen blir juryert av styremedlemmer i BBK, pluss to eksterne jurymedlemmer utnevnt av styret.

* På åpningen utdeles prisen «Årets mest markante verk» og «Årets debutant». Begge prisene juryeres av Norske Billedkunstneres nasjonale jury. Utstillingen er støttet av Drammen Kommune, Viken Fylkeskommune og Drammens Museum.

* Styret i BBK ser på Novemberutstillingen som sitt viktigste enkeltarrangement.

* Her møter publikum fylkets profesjonelle kunstnere side om side med debutanter.