Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Næringsliv


Bama Industri AS på Lierstranda har vokst kraftig de siste årene – blant annet på grunn av økning i etterspørselen etter disse varene – fiks ferdige salater, ofte med råvarer rett fra lokale produsenter i Lier.

Grønn gigant med grønn vekst

Bama Industri vokser og har behov for en betydelig økning av produksjonskapasiteten til nåværende anlegg på Lierstranda. Trenden er global, og den er grønn.
JOBBER HJEMME: Som de fleste nå har Ida Sofie Ask Bjaarstad hjemmekontor. Herfra jobber hun nå med å selge seg inn som miljøfyrtårnkonsulent.

Verstingbransjene skal bli grønne

Bransjene som forurenser mest, må bli grønnere om de skal bli vurdert i anbudskonkurranser. Dette har Ida Sofie Ask Bjaarstad bygget sin nye bedrift Greencore AS på.
Gudrun Røed (bildet innfelt) er godt vant til å lede senter i sentrum. Nå gyver hun løs på Torget Vest, med offensive planer for sentrumssenteret.

– Et vekstsenter i sentrum

I januar overtok Scala Eiendom Torget Vest. Samtidig ble Gudrun Røed (44) ny senterleder. Etter seks måneder gror optimismen, og nye leietakere er på vei inn – deriblant Vinmonopolet.
STADIG NYE STEG Sparebank1 Regnskapsbyrået BV i Drammen under salgssjef Nils Sverreson (51) tar stadig nye steg mot nye høyder. Nå har de kjøpt opp regnskapsbyrå i Kongsberg, og i tillegg ansettes tre nye medarbeidere i Drammen.

Får stadig flere under seg

Regnskapsbyrået til Sparebank1 i Drammen under salgssjef Nils Sverreson (51) tar stadig større kliv. Etter oppkjøp i Kongsberg – nesten dobler de arbeidsstyrken.
Den nye stasjonen I Drammen åpnes mot byen, og perrongtakene dekkes med solceller. Xhuliana Dhuli, opprinnelig fra Hellas, formelig elsker Drammen og byen hun har flyttet til. FOTO: ANNE METTE STORVIK, BANE NOR  (LITE BILDE ILLUSTRERT FOR BANE NOR AV NORCONSULT/BAEZINI)

Fra mobbeobjekt til forbilde

Det startet på slutten av 1980-tallet. Daværende miljøvernminister Sissel Rønbeck truet med kolossale dagbøter hvis ikke Drammen renset opp den sterkt forurensede elva. Siden har byen gjennomgått en t...
GRÜNDERMAMMA: Lisbeth Torkildsen er et kjent ansikt for innovative mennesker i Drammen.

Du trenger bare en idé

Lisbeth Torkildsen i Etablererveiledningen i Drammensregionen er alle gründeres mamma. Helt fra unnfangelse av forretningsideen til bedriften har blitt en solid smårolling på fem år følger hun dem.
PÅ FLYTTEFOT: Butikksjef for Vinmonopolet i Thams Gate på Bragernes, Daniel Fjellestad, er klar for å ta med seg de ansatte tvers over gata til nye lokaler i førsteetasje i Torget Vest.

Polet inn på Torget Vest

Vinmonopolet på Bragernes flytter inn på Torget Vest etter 20 års tilhold i Thams Gate 5. En vinn-vinn-situasjon både for kjøpesenteret og for polet.
Slik vil Konnerudparken bli seende ut ved ferdigstillelse om drøyt 2,5 år. For over en halv milliard kroner skal det bygges 136 nye leiligheter i Konnerudparken. Adm.dir. i Drammen kommune eiendomsutvikling Bjørn Holm (t.v.) og prosjektleder Einar Amundsen i Profier AS har planene klare. Snart er 300 arbeidere på vei til det nye prestisjeprosjektet på Konnerud.

Konnerudparken er i startgropa

Drammen kommune eiendomsutvikling og eiendomsutvikler Profier har signert avtale med entreprenør Consto om bygging av boligprosjektet Konnerudparken stipulert til over en halv milliard kroner.
CEO i HTS Dynamics, Anders N. Dahlgren (t.h.).

Endrer firmanavn til HTS Dynamics

HTS maskinteknikk på Åssiden i Drammen har omarbeidet forretningsmodellen sin, og i den anledning blir firmanavnet endret til HTS Dynamics. Navneskiftet kommer etter en strategisk prosess der selskape...
Amra Okanovic (i grønt) har høy utdannelse fra hjemlandet Bosnia. Nå har hun fått språkpraksisplass på en barnehage i Skoger.

Amra fikk praksisplass

Å være høyt utdannet fra hjemlandet betyr ikke automatisk jobb i Norge. Det har Amra Okanovic fra Bosnia erfart. Nylig fikk hun imidlertid gladmeldingen.
Mjøndalen Zoo er her representert med tre generasjoner Michelsen ved innehaver Bjørn W. Michelsen, sønnen Eirik W. Michelsen og hans sønn Ravn Kopsa på armen. Foran butikkansatt Marthe Odden. I tillegg jobber Sondre Elvaker Kløvstad som lørdagsvikar. Han var ikke til stede da bildet ble tatt.

Vokste seg ut av lokalene

Etter 20 år i Arbeidergata 35 har dyrebutikken Mjøndalen Zoo og Hjemmebrygg til Bjørn W. Michelsen (65) vokst seg ut av egne lokaler. Nå flytter de 200 meter – fra 60 til 200 kvadratmeter.
Terje Gundersen, daglig leder i Svensson Nøkleby.

Tror på eksplosiv gjenåpning

– Nordmenn har 120 milliarder kroner mer i banken nå, enn for bare ett år siden, sier Terje Gundersen. – Disse pengene vil sitte løst når samfunnet åpner opp igjen. Drammensavisa utfordret Terje Gu...
GRÜNDER: Zhongying Kristoffersen bor på Danvik, og startet Lion Healthcare i 2014. Hun har et stort nettverk i hjemlandet Kina.

Fra katastrofe til nytt håp

Da Zhongying Kristoffersen, eier og gründer av Lion Healthcare, gikk ut av flyet fra Kina en vinterdag i desember 2019, var hun ikke klar over at verdensbildet var i ferd med å endre seg brutalt.
Assisterende havnedirektør ved Dammen havn, Ivar Vannebo (t.h.) og salgssjef for ««Air1 AdBlue» i Yara; Edgar Borge bivåner at containere med Air1 flyttes fra bil til tog ved Drammen havn. – I fjor så sparte vi miljøet for mer enn 1.500 trailer-turer, sier Borge som samtidig utfordrer Bane NOR til å komme opp med kompenserende tiltak når de hvert år stenger ned godstrafikken på bane i Drammen.

Yara på skinner via havna

Drammen havn har tilrettelagt betydelig for jernbane som transportmiddel de seneste årene. Dette medførte at en av deres største kunder; Yara, sparte både miljø og veier for mer enn 1.500 trailer-ture...
LEVDE UT DRØMMEN: Lars Inge Svendseid Mikkelsen og Asif Khalil tok begge mot til seg og startet opp butikk for første gang i sitt liv. På Gulskogen har de etablert Drammen Yrkesklær.

Levde ut guttedrømmen om egen butikk

Midt i koronapandemien og den påfølgende nedstengingen av Drammen startet kameratene Asif Khalil (45) og Lars Inge Svendseid Mikkelsen (43) butikk for første gang. På Gulskogen har de etablert Drammen...
Salget er i gang, og nå starter også selve byggingen. Salgsleder for JM Elin Bøe skal i første omgang selge unna det første byggetrinnet.

Endelig byggestart for Skulpturen

Det gamle båtreparasjonshallen og de øvrige utslitte bygningene tilknyttet Vintergata 11 på Gulskogen er fjernet. Nå har bygningsarbeiderne startet byggingen av de første 44 av 230 nye leiligheter.
HERLIG HUMØR Bare 30 år og kvalitetsingeniør for tunnelbyggerne. Giada Nikita Toscano fra Sicilia stortrives på jobb på Sundland

Hennes tøffe vei ledet til Drammen

«Per aspera ad astra, semper!» Det er de latinske ordene Giada Nikita Toscano avslutter med, når hun forteller om sin vei til et nytt hjem i Norge – og jobb i Drammen.
UNIKT MILJØ-SAMARBEID: Disse fem aktørene har nå inngått et samarbeid og et felles løft på Drammen havn som gir en skikkelig miljøgevinst som resultat. Fra venstre: Havnedirektør ved Drammen havn; Einar Olsen, administrerende direktør i Norgips; Hilde Kristin Herud, branch manager hos Greencarrier; Terje Alm, administrerende direktør i DSV Road AS i Norge; Rune Berg Stiansen og salgs- og markedsdirektør i CargoNet; Knut Brunstad.

Felles løft for miljøet

Fem store aktører, med Norgips i spissen, tar nå et skikkelig felles løft for bærekraftig transport via Drammen havn.  Nye løsninger med bruk av sjø og bane sørger for at Norgips nå fjerner 1300 årlig...
FORNØYD: Rune Kjølstad i Næringsforeningen i Drammensregionen er svært fornøyd med at flere store konsulentselskaper velger Drammen. F. v.: Lars Bjerke fra COWI, Rune Kjølstad, Jørgen Kaasa fra Bouvet Norge, Anders Nordahl fra BDO og Egil André Jacobsen fra Sopra Steria.

Konsulentgigant til Drammen

Sopra Steria, et av Norges største konsulentselskaper innen digitalisering, etablerer seg nå i Drammen. Rundt 50 ansatte skal på plass, og daglig leder Egil André Jacobsen har håp om å få det til inne...
Anders Nordahl BDO

BDO med i digitalisering

BDO Drammen kjente at tiden var inne for å begynne å hjelpe kundene sine med digitale løsninger. I november i fjor kjøpte de Godt Sagt, og med på kjøpet fikk de de nødvendige digitale hodene.
DRAMMENSAVISA AS
Besøks- og postadresse
Knud Schartums gate 7, 3045 Drammen
Tlf: 32 17 88 11
Org.nr.: 826 423 552