TOM HELGESEN tekst og foto

Som navnet forteller driver selskapet med både elektro og rør.

– Vi har hatt en bra vekst i det siste og kommer til å runde 50 millioner kroner i omsetning i 2022. Omsetningsmessig står vel elektro- og prosjektavdelingen for omtrent halvparten hver, , sier daglig leder og innehaver Leif Welhaven Løchen (41).

Bedriften er også kåret til gasellebedrift tre ganger. Welhaven Løchen startet bedriften i 2012, men den opprinnelige askerbøringen «konverterte» til liung allerede i 2005. - Jeg liker meg godt i Lier og bor nå på Stoppenkollen med kone og to barn, forteller han. Selv er hans fagbakgrunn elektrikerutdannelse og teknisk fagskole.

Energibesparende oppvarming

– Hva består arbeidsdagen til Welhaven rør og elektro vanligvis av?

– Det er veldig varierende. Miljøet er selvsagt i fokus i vår bedrift også, så det går mye i næringsbygg og renovering av kontorlokaler og nye boliger. Den siste tiden er det blitt en del solcelleanlegg på privat- og næringsbygg. Flere næringskunder ønsker nå å få kontroll på energibruken på oppvarming i eksisterende lokaler. Energisparende tiltak er også etterspurt i det private markedet, i form av smarthusprodukter, smarte varmtvannsberedere og styring av varme og elbillader opp mot dagens strømpriser, sier 41-åringen.

Siden lierbedriften også har flere ansatte med fagbrev som elektrikere, kan de tilby kvalifiserte elektrikere til både små og store jobber

Renovering av baderom

– Siden oppstarten i 2012 har renovering av baderom vært en stor del av bedriftens leveranser til kunder. Welhaven rør og elektro renoverer mellom 40-50 baderom i året. Vi får dessverre ikke vist fram alt på hjemmesiden vår, men på Instagram og Facebook ligger en del av baderommene som vi prosjekterer og utfører, sier Welhaven Løchen.

– Hva annet jobber de drøyt 30 ansatte med om dagen?

– Det går litt i rehabilitering av boliger og en del nybygg, sentralfyring i større bygg, luft/vann varmepumper, noen rene serviceoppdrag, ventilasjon og klima. Noe som også er i skuddet, er montering av ladestasjoner og elbilladere. Vi løser alle typer av AC-ladebehov, fra enkle hjemmeladere til større ladeanlegg. Kombinert med kompetansen vår på installasjon av ladesystemer, tilbyr vi et bredt spekter av løsninger for lading av elbil, ferdig installert, sier liungen.

Tilhold på Lierskogen

Basen til Welhaven rør og elektro er på Kjennergrinda på Lierskogen, mens arbeidsområdet strekker seg fra Oslo, Bærum og Asker og over til Lier og Drammen. Ved enkelte tilfeller strekker arbeidet seg også litt utover disse områdene ved nærmere avtale.

– Målet vårt er å vokse samtidig som vi ønsker å opprettholde vår markedsandel med fornøyde kunder og høy kvalitet på våre tjenester. Vi legger stor vekt på å skape et positivt, utviklende og sikkert arbeidsmiljø, samt ha bransjens dyktigste medarbeidere på alle nivå i selskapet, slår han fast.

– Har dere forresten nok folk og oppdrag om dagen?

– Vi har stadig behov for rørleggere og alltid behov for flinke folk som trenger en utfordring i et godt arbeidsmiljø. Nå har bedriften bra med oppdrag ut året. Vi har også en del jobb i 2023, men har kapasitet til mer, avslutter daglig leder.