For under ett år siden hadde Vegard Børsum bestemt seg for å legge ned hele prosjektet - nå markerer de 10 år foran et fullsatt Drammens Teater.

Fredag 14. oktober entrer «The Boys named Sue» scenen i Drammens Teater, og markerer med det "10 år med Johnny & June". Etter den konserten går jubileumsturneen videre til Hamar, Sandefjord, Tønsberg, Lyngdal og Kongsvinger, før bandet tar juleferie med å spille for en utsolgt Olavshall i Trondheim. Men spoler vi under ett år tilbake, så hadde frontfigur Vegard Børsum fra Krokstadelva bestemt seg for å legge ned hele prosjektet.

Pandemien var hard for musikkbransjen, og musikeren fra Eiker er intet unntak. Og frem til november i fjor hadde The Boys named Sue såvidt klart å holde hodet over vannet, med utallige søknader om støtte utfylt, antallsbegrensninger, og tunge besparelser for å klare å holde skuta flytende. Når landet så stengte ned igjen inn mot jul i fjor føltes det på det tidspunktet som strået som knakk kamelens rygg, og Børsum bestemte seg for at det ikke gikk lenger.

Børsum, som egentlig er utdannet tømrer, hadde sluttet i jobben kun få måneder før pandemien satte i, og sammen med en musikerkollega bestemt seg for å satse ikke bare som musiker, men også på konsertproduksjon og booking gjennom firma OnStage. Det ble en trøblete start, og to år med mye frustrasjon og til tider depressive tendenser. Når så en ny nedstengning kom i november i fjor virket 10-årsjubileet i Drammens Teater som totalt urealistisk.

Men heldigvis har det gått seg til, og med god hjelp fra familie og bandkolleger ble det bestemt å satse videre, og det angrer ikke Børsum på nå. Drammens Teater nærmer seg utsolgt, Olavshallen i slutten av november er utsolgt, og salgstallene begynner sakte, men sikkert å ta seg opp igjen også for konsertene som er planlagt for 2023.

Og når Vegard Børsum på fredag fra scenen kan synger strofen «I Walk the Line», er det med en visshet om at det var nettopp det han gjorde når det så som mørkest ut, og det skulle vise seg å lønne seg!