– Man kunne kanskje forbinde det med et klassisk verk fra tidligere tider, som barokken eller klassisismen, men dette er veldig nyskrevet, bare noen år gammelt, og musikk som har inspirasjon fra så mange stiler – alt fra det litt barokke i noen av satsene, kanskje, til jazzakkorder. Valserytme, også. Flotte melodier, sier organist i Bragernes kirke, Jon Martin Høie.

Høie akkompagnerer på piano kommende lørdag når Kirkesuite settes opp av Lotuskoret med musikalske samarbeidspartnere i Drammens storstue.

– Jeg hadde gleden av å spille dette verket i fjor, i Strømsø kirke, og nå få gjøre det i Bragernes kirke hvor jeg selv jobber og som jo er et fantastisk flott kirkerom med flott akustikk, ser jeg virkelig fram til. Det tror jeg blir kjempeflott, sier han.

Rolf Gunnar Ødegaard, som har skrevet både tekst og musikk til Kirkesuite, tror også det blir en flott konsert på lørdag:

– Kirkesuite er delvis basert på Salomos ordspråk, som jeg på mange måter synes er rik på allmenngyldige visdomsord, daglige ting som er satt i system. Og ikke så ulikt Edda-diktningen eller vikingenes visdomsord, forteller han.

Ødegaard synes det er veldig hyggelig at koret ønsker å sette opp Kirkesuite. Lørdag vil være for sjette gang, og for første gang i Bragernes kirke.

– Vibeke Næsvold og Eli Yksnøy, de to solistene på sopran i Kirkesuite, er kjente navn fra sanglivet i Drammen, og de blir ofte benyttet som solister i Tegra Teater også, forteller Ingjerd Astrup, Lotuskorets dirigent.

I tillegg til kor, solister og komp på pinao, kontrabass (Hans Christian Holm) og slagverk (Jens Magnussen), viser Buskerud Ungdomsstrykeorkester virkelig gode takter:

– Buskerud ungdomsstrykeorkester (BUSO) består av unge fremadstormende talenter. Det er en stor inspirasjon for koret og alle musikerne å få synge og spille med dem og oppleve deres energi, sier Jon Martin Høie.

– Jeg vil tro at de unge også har glede av å være med på dette verket, det er jo en flott erfaring, avslutter han.

Mon tro om ikke publikum vil bli like begeistret?

Medvirkende i Bragernes kirke, lørdag 29. oktober kl. 16.00:

-Dirigent: Dag Øystein Berger, BUSO
-Buskerud ungdomsstrykeorkester (BUSO)
-Organist: Jon Martin Høie, Bragernes kirke
-Vibeke Næsvold, sopran
-Eli Yksnøy, sopran
-Ane K. Ødegaard, tenor
-Egil Hansen, tenor
-Hans Kristian Holm, kontrabass
-Jens Magnussen, slagverk
-Tegra prosjekter, Drammen
-Lotuskoret (arrangør), Drammen