– Dette er noe kundene våre har ønsket seg en god stund. Nå kan vi endelig levere, sier Åse Bomann-Larsen, eiendomssjef i Circle K Norge.

I Holmestrand får Circle K E18 Grelland får 15 nye ladeplasser, slik at kapasiteten totalt blir 21.

Ladetilbudet på Circle K E18 Horten utvides fra 2 til 16 plasser. På Circle K E18 Larvik blir det nå 6 nye plasser – 20 totalt.

I februar kommer det også fire nye hurtigladere på Øya Næringspark i Larvik.

Mulighet for enda flere ladere

Bomann-Larsen forteller at selskapet har jobbet med utvidelsen i flere år.

– Vi har et veldig konstruktivt samarbeid med grunneiere, nettselskapet og kommunene, og nå er vi svært glade for å ha kommet i mål. Samtidig ligger det et potensial for videre satsing, sier hun.

For tiden står det ladere på Circle K E18 Bamble og på Circle K Telemarksporten utenfor Porsgrunn. I Agder tilbys elbillading ved Circle K Grimstad, Circle K E18 Arendal og Circle K E18 Lillesand. I tillegg har Circle K etablert seks ladeplasser på Sørlandsparten.

Både i Telemark og Agder jobber Circle K med å bygge ut ladetilbudet.

– Vi har offensive planer for utbygging av nye ladere og oppgradering av eksisterende ladeanlegg langs hele E18 sør for Larvik før sommeren, sier Bomann-Larsen

Mindre kø, flere elbiler?

Til tider har E18-strekningen mellom Oslo og Kristiansand manglet tilstrekkelig med lademuligheter for elbiler. Nå blir det mindre kø foran ladestasjonene.

– Strekningen er viktig, og for elektrifiseringen av bilparken er det avgjørende at ladekapasiteten langs veien er stor nok. Jeg tror og håper at denne utbyggingen vil gjøre det enklere å velge elektrisk neste gang folk på strekningen skal kjøpe bil, sier Bomann-Larsen.

Satser på handikapplasser ved laderne

Hun forteller at Circle K E18 Horten har fått hele fire nye handikapplasser i forbindelse med laderutbyggingen. I Holmestrand har det kommet én ekstra HC-plass.

– Vi ønsker at alle skal føle seg velkommen hos oss, og at vi møter de behovene folk har. Handikapplassene har lavere høyde på skjermen, og lader og kabler er plassert slik at de er lettere å nå, sier eiendomssjefen.


Ladeutbyggingen i Vestfold:

Circle K E18 Grelland

* 15 nye ladeplasser (Lynladere 300kW + 1 ABB 180kW)

* 1 HC-plass

* Totalt har stasjonen 21 ladere

Circle K E18 Horten

* 14 nye ladeplasser (Lynladere 300kW)

* 4 HC-plasser

* Totalt har stasjonen 16 ladere

Circle K E18 Larvik

* 6 nye ladeplasser (Lynladere 300kW)

* Totalt har stasjonen 8 Circle K ladere + 12 Ionity-ladere

Øya Næringspark (kommer)

* 4 nye ladeplasser (Hurtigladere 300kW)