GEIR A. ARNEBERG tekst og foto

I 106 år har de solgt biler i Drammen. Men torsdag 9. juni gikk Centralgaragen inn i historien, og erstattet med Sulland Drammen.

– Det føles litt rart, men de ansatte er de samme. Og det føles tryggere å være en del av et større selskap. Og spesielt nå som markedet også er litt tungt, blant annet med sene leveringer, sier daglig leder Helge Støle.

Får god veiledning

Det endelige navneskiftet ble foretatt i Lokalene på Landfalløya under en markering torsdag, mens overgangen skjedde allerede 1. januar i år. Hassel-familien, som har stått som eier av selskapet i en mannsalder, har overlatt styringen til Sulland Gruppen.

– Det viktigste for oss er at kundene ikke merker noe. Og navneskiftet utad er derfor kun symbolsk, sier Støle, og mener nye datasystemer og nye salgsverktøy har vært den eneste synlige overgangen internt blant de ansatte.

– Men vi har fått god veiledning av en gruppe fra Sulland Gruppen som hjelper oss daglig i overgangen til de nye systemene, sier han.

Støtte og nytt flaggskip

Under den åpne markeringen var det både taler, snorklipping, grilling og Sulland-designet bilkake til publikum. Samt utdeling av penger til et veldedig formål fra Sulland-stiftelsen.

– Sulland-fondet deler årlig ut nærmere en million kroner på landsbasis hvert år. Dette var Sulland Drammens første pengegave på 10.000 kroner, som denne gang gikk til Hurum Turistforening.

I tillegg hadde Sulland Drammen besøk av den første utgaven av Mazdas nye CX60.

– Det er Mazdas nye flaggskip. En plug-in-hybrid med 327 hester og 63 kilometer el-rekkevidde. Vi har allerede solgt fire-fem eksemplarer av bilen, som kommer i butikken i løpet av sommeren, uttalte Støle.

Fikk klippe snoren

Jan Roger Norup som fikk æren av å klippe snoren, startet selv på delelageret hos Centralgaragen i 1978, og har fortsatt samme jobb i selskapet – 44 år senere. Han er den i selskapet med lengst fartstid. Tobarnsfaren fra Lier innrømmer at det var en ære å få klippe over snoren, men sier samtidig det var litt vemodig å kvitte seg med det gamle navnet.

– Fra å være sju kolleger på delelageret til dagens to ansatte, har det skjedd mye. Utviklingen fra det helt manuelle med den papirmøllen det innebar, til dagens datasystemer, har vært interessant å få være med på. Men så lenge jeg fortsatt klarer å henge med på utviklingen, har jeg ingen tanker om å pensjonere meg ennå, sier 64-åringen, som altså fikk æren av å foreta den høytidelige snorklippingen under navnebyttet.