Inne på Mobile i Drammen er stemningen rolig. Det er fortsatt tidlig, men kundene har så smått begynt å komme på plass for å titte på bilutvalget. Lukten av «ny bil» slår imot deg i det du går inn i de lyse lokalene.

Rett på innsiden av døra lyser en stor papp-plakat av en oransje bil opp. Denne plakaten har stått der i over ett år. Det er en Nissan Ariya, Nissan-familiens nyeste elbil-tilskudd.

Nå har denne bilen omsider kommet til Mobile Drammen.

Som en ekte bil, og ikke bare en papp-plakat.

– Det har vært stor pågang på denne bilen. Vi har solgt godt over 200 biler av denne typen, så det er mange som har kjøpt denne bilen usett, sier salgsansvarlig på Mobile, Marius Sørum.

Romslig og trygg

To personer som har gjort nettopp dette, kjøpt bilen usett, er ekteparet Camilla Smith-Hanssen og Rickard Jacobsen. De står på utsiden og tripper. De gleder seg til å se bilen.

– Vi har hatt full tiltro til selger her. Han lyttet til våre behov, så da lyttet vi til hans anbefaling, sier Camilla.

Ekteparet var tydelige på at de trengte en middels stor og trygg bil som kan dra henger.

– Vi har tre hunder som har en egen hundehenger. Den bruker vi på hytteturer, jaktturer og annet, sier Rickard.

I tillegg kommer hverdags-kjøring til og fra fritidsaktiviteter, jobb og butikker.

– Jentene våre på 10 og 13 år må også være trygge. Den har fått god score i krasjtester, og i tillegg har den et stort bagasjerom til alt mulig. Det er utrolig hvor mye bagasje en familie på fire trenger for en helg, ler Camilla.

Tett oppfølging

Marius og ekteparet har hatt god kontakt siden bilen ble bestilt. Han forteller at Nissan Ariya har vært en etterlengtet bil i familie-segmentet, og at den også har SUV-egenskaper. Elbilen er tilgjengelig med firehjulstrekk og hengerfeste, og er kjent for å ha god og romslig plass til både bagasje og passasjerer.

– Så da går den over til neste nivå med elbil. Nå er det ikke noen grunn til å ha fossilbil, siden blant annet rekkevidden er god, forteller Marius.

Bilen er en såkalt «crossover», altså en forhøyet personbil. Den har en rekkevidde på opptil 533 kilometer og er perfekt for familier og hyttefolk, forteller Marius.

– Det som er spesielt med denne er at du nå får en stor familiebil fra en produsent som har vært tidlig ute med elbil. De fleste vet hva en Nissan Leaf er, og når samme produsenten kommer med en SUV-crossover, så er det en trygghet, legger nybilselger for Nissan, Anders Bondkall, til.

Marius forteller at Nissan Ariya har fått med seg enkelte detaljer fra Nissan GT-R, Nissan Qashqai og Nissan Leaf.

– Alle bilene har lite feil og mangler. Når du setter de tre bilene sammen til en Nissan Ariya sitter man igjen med en driftsikker bil med høy komfort. Nissan har tatt de tre gjeveste segmentene inn i en bil, og det tror jeg også kundene har skjønt, sier Marius.

Beinflørting

Det klør i fingrene til Camilla når hun får høre at hun skal få prøvekjøre den nye bilen som har ankommet Drammen.

– Vi har store forventninger til bilen, sier hun og setter seg i forsetet. Ektemannen blir beordret inn i passasjersetet.

– Denne bilen skal være min bil, smiler hun lurt.

– Se, det er så god plass til beina at vi kan beinflørte mens vi sitter her, ler hun og dytter beina borti Rickard.

Hun starter bilen og svinger ut på veien. Så langt når bilen opp til forventningene hennes. Hun kjører en liten runde før hun svinger tilbake til Mobile og inn i lokalene.

Når hun får spørsmål om hva hun synes, er svaret klart:

– Den er veldig god å kjøre, avslutter hun.