GEIR A. ARBERG tekst og foto

Drammensregionen er i vekst og Bertel O. Steen ønsker med dette grepet å ta en sterkere posisjon i området.

Eirik Vennerød – gründeren bak VS Auto som drev både med service og salg av Citroèn og amerikanske biler – blir med videre som daglig leder for avdelingen på Åssiden, som altså innebærer at Bertel O. Steen fra 1. juli i år har fått to avdelinger i distriktet.

– Vi er svært fornøyde med å komme med på laget til Bertel O. Steen her i distriktet. Etter snart 10 år som selvstendig forhandler, var tiden moden for å se på noe større. Bransjen er i stor endring, og etter å ha jobbet med Bertel O Steen i nærmere et år er det gøy å kunne fortsette reisen med en veletablert aktør. Bertel O. Steen imponerer med solide systemer, skikkelig fremoverlent organisasjon og en klar og tydelig ambisjon for veien videre. Vi gleder oss til å utvikle dette videre i regi av Bertel O. Steen, sier Vennerød.

Bruktavdeling på Åssiden

I lokalene på Åssiden blir det etablert et rent bruktbilsenter for bilmerkene Bertel O. Steen selv selger, samt et utvalgt av andre merker.

– Dette blir et «alt i ett hus», et bruktbilsenter med egen klargjøringsavdeling, takst, dedikerte bruktbilmekanikere og en egen skade- og lakkavdeling. Det gjør oss i stand til å håndtere bruktbiler fullt ut i eget hus – noe som er en klar styrke, sier Eirik Vennerød.

I september etablerte de i tillegg et Kia-servicemarked på Åssiden og senest 1. januar 2022 vil de også ha et servicetilbud for Peugeot. Mercedes-Benz servicemarked vil kun være etablert på forhandleren i Lier.

Daglig leder på avdelingen i Lier, Kåre Martin Ringset utviser stor tilfredshet for at samtlige medarbeidere i tidligere VS Auto blir med videre inn i Bertel O. Steen.

– Det sikrer kontinuitet og raskt økt kapasitet på våre merker. Vi er veldig tilfredse med denne løsningen og glade for å få med nye flinke ledere og medarbeider på laget, forklarer han.

Citroen flyttes til Lier

I Lier fortsetter Bertel O. Steen med både salg og servicemarked for Mercedes-Benz, Peugeot og Kia. I tillegg ble nybilsalget av Citroen personbil og varebil flyttet fra Åssiden til Lier 1. september.

– Det er besluttet at det også skal være et tilbud for Citroèn servicemarked i Lier, men ikke før verkstedene er rehabilitert. I 2022 er det nemlig planlagt en større renovering av avdelingen i Lier, forklarer Ringset. Det som tidligere var bruktbilbutikk i Lier, bygges nå om til varebilverksted for proffsegmentet. Dette arbeidet er allerede i gang og vi forventer at nytt varebilverksted står klart i løpet av 1. halvår. I starten vil dette verkstedet bli benyttet som et avlastningsverksted mens vi oppgraderer våre personbilverksteder. Vi klarer derfor å opprettholde full drift i byggeperioden, forklarer Ringset.

– Lokalene er gamle og fasaden utdaterte og det er derfor nødvendig med en renovering av bygget for å sikre et mer moderne og helhetlig inntrykk. Forhandleren ligger rett ved E18 og det er et fint utstillingsvindu for alle som passerer forbi, sier Ringset.

Mens alt nybilsalg av Citroèn er flyttet til Lier, vil tilbudet for amerikanske biler gradvis fases ut.

 

Øker servicekapasiteten

Bertel O. Steen har over lengre tid hatt behov for økt kapasitet på servicemarkedet. Dette gjør de nå noe med.

– Etter nedfasing av amerikanske biler på Åssiden og etter renovering av verkstedene i Lier vil vi totalt sett øke kapasitet på varebil og personbil med 17. verkstedplasser. Dette vil skje i løpet av 2022 og skal komme våre kunder til gode i form av kortere ventetider og totalt sett økt tilgjengelighet. Målet er å kunne tilby våre kunder et bredere produkt – og tjenestetilbud samlet sett.

Selv om bilbransjen generelt har store utfordringer med forsinkelser og lange leveringstider, melder de nå om at flere modeller er kommet på lager og kan leveres omgående.

– Vi merker spesielt stor interesse rundt nye KIA EV6 med 4-hjulsstrekk og opptil 528km rekkevidde. I tillegg er Mercedes-Benz EQS – Mercedes-Benz sitt nye elektriske flaggskip med opptil 780 km elektriske rekkevidde veldig interessant. Begge bilene er nå tilgjengelig for prøvekjøring. I 2022 kommer det enda flere nye spennende modeller innenfor alle våre merker, lover Ringset.

– Vi gleder oss til å gi kundene tilbake den servicen de fortjener når de handler blir hos oss eller er kunde av oss på servicemarkedet. I tillegg til å øke kapasiteten på servicemarkedet har vi også i 2021 gjort andre tiltak for å øke kundeopplevelsen. Blant annet har vi ansatt flere mennesker. Kundeundersøkelser fra i høst viser at vi er på riktig vei. Digitalisering av kundereisen blir også et viktig fokusområde i tiden fremover, sier Ringset.

– Vi er i dag den bilforhandleren i Drammen med det største modellutvalget innen hel – og delelektriske biler og ønsker alle som vurderer ny eller brukt bil velkommen til våre anlegg. Vi er på jobb for å hjelpe våre kunder, forklarer Vennerød og Ringset.

 

FAKTA: VS Auto til Bertel O. Steen

* VS Auto AS har nå blitt en del av Bertel O. Steen Drammen AS. Selskapet får to lokasjoner i Drammen; Lierstranda og Åssiden. Drammensregionen er i sterk vekst, og vi vil med dette ta en sterkere posisjon i området. Målet er å kunne gi deg som kunde et bredere produkt- og tjenestetilbud samlet sett, og å øke vår kapasitet innen servicemarkedet.

* I VS Autos tidligere lokaler på Åssiden er det nå etablert en rent bruktbilsenter for merkene Bertel O. Steen tilbyr, samt utvalgte modeller fra andre merker. På Åssiden tilbys også service på Citroen, Peugeot og Kia. Vår skade/lakk virksomhet her blir også videreført. Tilbudet for amerikanske biler vil fases gradvis ut for å kunne fokusere på Bertel O. Steen sine egne merker.

* Bertel O. Steen på Lierstranda vil fortsette som nybilforhandler og verksted for Peugeot, Kia og Mercedes-Benz, samt at Citroën også flyttet over til Lierstanda fra Åssiden fra 1. september. Etter hvert vil også Lierstranda få et servicetilbud for Citroèn.

* Total sett har Bertel O. Steen Drammen 100 ansatte.