OLAV MARIUS KRØS ANDHEIM tekst

Joachim Egge kommer opprinnelig fra Krokstadelva og har flyttet til Kristiansand for å studere. Der bor han med andre han kjenner fra før av – og sier han trives godt. Skolen betydde en del i valget. Han ønsket seg bort for å oppleve noe nytt.

Joachim Egge studerer går første året på linja journalistikk. Joachim valgte å flytte nedover både på grunn av selve studiet. At valget falt på Kristiansand, har han aldri angret på.

– Det å flytte til ett nytt sted har gitt meg en lærdom jeg ikke hadde fått om jeg fortsatt hadde bodd hjemme, sier han.

Når man flytter til ett nytt sted, kan det være vanskelig å finne seg nye venner og ting å finne på. Dette er noe Joachim ikke har hatt noen problemer med. Han sier at det hjelper å bo med andre når det kommer til det sosiale.

Han forteller om et godt klassemiljø og at han allerede har fått kompiser på skolen. Når de skal finne på noe å gjøre, kan det være så mangt. Blant annet drar de på studentstyrte quizer eller på kino. Han påpeker at Kristiansand er en by med et stort tilbud av aktiviteter.

Det å flytte hjemmefra for første gang kan by på utfordringer. Når valget er tatt og man endelig har flyttet, kan det være ting man savner. Joachim sier at han savner familien og kompisene sine fra Drammen.

– Det å få maten servert er noe man ikke får så ofte når man bor borte fra mor og far. Akkurat det kan jeg savne, sier Joachim Egge.

 

10 spørsmål om studenttilværelsen

Hvordan er det å bo i en annen by enn hjembyen Drammen?

– Oppfriskende, liker et nytt sted, ny erfaring. Og så virker Kristiansand mye større enn Drammen

Har du fått deg nye venner – og var det vanskelig eller lett?

– Ja har fått mange nye venner via skolen. Det startet allerede i fadderuka.

Hva synes du om Kristiansand?

– Fin by, mye regn på høsten. Mye varierende å gjøre.

Hvordan er klassemiljøet?

– Stort sett bra. Alle kommer overens. Alle kan prate med alle.

Hva savner du hjemmefra?

– Familie, kompiser, få mat servert av mor.

Leier du eller har du kjøpt?

– Leier i sentrum.

Har du noe jobb ved siden av studiene?

– Nei, men jeg har planer om å finne meg en jobb.

Hvordan går det sosialt?

– Bor med folk jeg kjenner fra før, og det er lett å finne på ting. Klassekameratene er ikke vanskelig å be de heller. Studentquiz-en er en fin ting.

Angrer du på att du flyttet?

– Nei, jeg har lært mye på kort tid, er blitt mer selvstendig og kan bestemme selv hva jeg vil.

Hva gjør du på besøk hjemme i Drammen?

– Samler kompiser og finner på noe sosialt.