Korpset er det nest eldste jernbanekorpset i Norge, og opprinnelsen til årets jubilant var «Verkstedarbeiderforenings Musikkor» der opptaksprøven i sin tid, nærmere bestemt sommeren 1921, bestod av plystring. 100 år senere går det fortsatt så det plystrer og  musikaliteten lever videre gjennom arvtakeren Jernbanens Musikkorps Drammen.

Drammenskorpset får blant andre med seg den kjente solisten Georg Reiss under det som blir en storband- og korpskonsert.

– Det er ikke alle forunt å passere 100 år, og etter nesten to år med nedstenging er det svært gledelig å nå kunne ønske velkommen til jubileumskonsert i teateret. Dette er kvelden man ikke kan gå glipp av om du er glad i storband og korps, påpeker leder av korpset; Pål Thorkildsen.

Han er for øvrig svært glad for at de nå har greid å bremse «forgubbingen» i korpset, som i dag teller hele 40 medlemmer.

– Vi har, som de aller fleste korps, hatt noen år med økende gjennomsnittsalder, men den har sunket betraktelig det siste årene grunnet bra tilvekst gjennom et tett samarbeid med Danvik skolekorps, sier korpssjefen.

I teateret lørdag får Drammenskorpset blant andre med seg den kjente solisten Georg Reiss under det som blir en storband- og korpskonsert. Reiss, som er en av landets fremste jazzklarinettister, har blant annet spilt i Operaorkesteret, Kringkastingsorkesteret og Oslo Filharmoniske Orkester samt vært medlem av jazzband som Magnolia Jazzband, Ophelia Orchestra og Georg Reiss Kvartett.

Korpsets første dirigent var østerrikske Andreas Bonifert. Han kom til Drammen som flyktning etter først verdenskrig, var militærmusiker, spilte valthorn og trompet.  Og Boniferts utvelgelse av nye medlemmene til korpset ble gjort på en litt utradisjonell måte, nemlig etter deres plystreferdighet. Første øvelsesdag var 1. september 1921, og 1. mai året etter deltok korpset med 14 mann og dirigent i borgertoget. Korpsets navneskifte til Jernbanens Musikkorps Drammen kom i 1950.