Turneringen vil trekke toppspillere fra hele landet til Drammen. Premiepotten er på 60.000 kroner. DTK har ambisjoner om å fortsette å arrangere GP-turneringer i Drammen. Det er spesielt hyggelig for oss å arrangere denne turneringen i år siden klubben fyller 120 år i år.

Kampene går fra kl. 9 til 18 hver dag i tennishallen på Berskaug. Turneringen vil trekke toppspillere fra hele landet til Drammen. Det blir spilt i single og double herre- og dameklasser.

Drammen Tennisklubb ble stiftet 10. juni 1902, og har i dag cirka 450 medlemmer. I 2009 flyttet klubben fra det gamle anlegget på Marienlyst til en ny tennishall på Bergskaug, der de blant annet rår over fire innebaner, eget serviceanlegg og fire utebaner (alle banene har hardcourt-underlag).

Klubbens visjon er å være anerkjent som en klubb som er bra på tennis både på og utenfor banen - en tennisklubb for alle. For å oppnå målet arrangerer de blant annet tennisskole hvert semester for barn, unge og voksne. Tennisskolen har for tiden 140 spillere.

Tennis praktiserte likestilling allerede på slutten av 1800-tallet, som medførte at både menn og kvinner fikk anledning til å spille turneringer.

 

FUN FACTS OM TENNIS

• Det internasjonale tennisforbundet, International Lawn Tennis Federation, ble stiftet i 1913 (heter nå International Tennis Federation ITF). ITF har over 200 medlemsland.

• Tennis ble OL-gren i 1988. Miloslav Mečíř vant singel herrer og Steffi Graf singel damer. Vår egen Amy Jönsson Raaholt spilte mot nettopp Steffi Graf i første runde av Australian Open samme år.

• Nordmenn begynte med tennis som mosjonsidrett allerede på slutten av 1870-årene.

• Christiansands Lawn-Tennis Klub og tennisavdelingen i Christiania Footballclub er de første norske klubbene og ble dannet i 1888 – 14 år før DTK ble stiftet i 1902.

• Norges Tennisforbund ble stiftet sju år etter DTK i 1909. I dag er det cirka 27.000 medlemmer i NTF.

• Den første Wimbledon-turneringen for menn var i 1877. Sju år senere, i 1884, fikk kvinner også spille i turneringen. Det er 34 år før kvinner fikk stemmerett i Storbritannia (1918) og 29 år før de fikk det i Norge i 1913. Tennis var med andre ord tidlig ute med likestilling.