Oppfordringen er som følger: Kom for å lære om hvordan biblioteket kan bidra til økt deling, og møt forskjellige aktører som er opptatt av ulike former for deling i og rundt Drammen. Ta med turkniven din, så viser Jacob Weisæth deg hvordan du best sliper den. Vi planter solsikker dere kan ta med hjem og plante i hagen eller på balkongen!

Programmet:
11:00 - Velkommen!

Bli med å plante solsikker!
Vi elsker solsikker! De gir faktisk næring til både innsekter og fugler. Hjelp humla og andre pollinatorer ved å plante en fin solsikke i hagen til sommeren! Når solsikken er ferdig blomstret og sesongen er over for innsektene, kommer fuglene og koser seg med frøene utover høsten.
Ta gjerne med deg noe å plante i om du har. Passer godt for barn i følge med en voksen.

12:00 - Jacob Weisæth: Knivslipekurs
Jacob Weisæth er ekspert på knivsliping og kommer til oss for å holde et lite kurs i hvordan få den perfekt slipte kniven.

13:00 - Henrik Jochumsen: Bibliotek og bæredyktighet
Henrik Jochumsen er ansatt ved Institutt for kommunikasjon ved Københavns Universitet. Som kultursosiolog er han opptatt av hvordan samfunnsutviklingen påvirker bibliotekene, og hvordan bibliotekene kan påvirke samfunnet. Henrik deltar i forskningsprosjektet UPSCALE som undersøker hvordan bibliotekene kan bidra til bærekraftig forbruk og inkluderende lokalsamfunn.

14:00 - Deling og bærekraftig forbruk
Vi kjøper for mye og bruker tingene for kort tid. Kan deling bidra til et mer bærekraftig forbruk?
Forskningsprosjektet UPSCALE skal undersøke hvordan vi kan styrke lokale delingsordninger. Biblioteksjef Jørgen Hovde, Stian Nedberg fra Skattekammeret og Cicero-forsker Monica Guillen-Royo møtes i samtale med Astrid Arnslett fra Cicero.