GEIR A. ARNEBERG tekst og foto
Fra 1.100 medlemmer ved utgangen av 2020 til 1384 ved utgangen av fjoråret – og 430.000 i overskudd. Drammen Golfklubb har siden marerittsesongen 2019 snudd hver stein, og lyktes. Nå er målet 1600 medlemmer, hvorav 900 fulltidsmedlemmer.

– I fjor hadde vi 233 nye golfere som tok «Veien til golf»-kurs hos oss, tilsvarende golfidsporten sertifikat. Allerede nå, før sesongen starter, har vi 55 nye påmeldinger. Det lover godt, sier daglig leder Anders Lantz, og tilføyer at klubben også bidrar til at alle nye skal bli værende i klubben, blant annet gjennom å tilby gratis trening hver uke med klubbtrener Douglas Craig.

750 dugnadstimer

Nå som vinteren er over, kan klubbens eldre garde se tilbake på 750 dugnadstimer. Banen er forbedret, blant annet ved påfyll av masser på hull to for å gjøre landingsområdet større – samt at klubbhuset har fått bedre fasiliteter, blant annet med ny pro shop.

– Alt klubben tjener brukes til videre forbedringer. Men vi må også ha en reserve. Vanningsanlegget begynner å bli gammelt, og når det en gang ryker vil et nytt koste oss en million kroner, sier Lantz.

Hovland-effekten

Koronaen i Norge medførte et enormt oppsving for norske golfbaner både i 2020 og 2021. Likevel mener Lantz rekordårene kan toppes.

– Vi ser at den voldsomme interesse-økningen fortsetter, og spesielt blant yngre gutter. Viktor Hovlands fantastiske prestasjoner i PGA inspirerer og rekrutterer til idretten vår. Golf er blitt populært, og Hovland-effekten blir mer og mer synlig, sier Lantz, som også håper på flere jenter på banen denne sesongen.

– Vi er med på forbundets satsing på jenter. På landsbasis utgjør de kun 14 prosent av medlemsmassen, så akkurat på det punktet har vi som klubb og golf-Norge generelt en stor jobb foran oss, sier han.

Han presiserer også at klubben har et samarbeide med Bymisjonen og Gatelaget til Strømsgodset, via et prosjekt kalt «Ett slag av gangen», som gir gutta på Gatelaget et treningsopplegg med golf i Skoger en dag i uka.

Anders Lantz gjorde sitt inntog i Drammen Golfkubb fra 1. februar 2020. Med god sportslig balast, blant annet som golftrener i Drammen og på Oppegård en rekke sesonger, har han på to år i daglig leder-rollen opplevd en fantastisk golfopptur.

– Da er det godt å kunne starte opp i en veldrevet klubb jeg også kjenner godt fra før. Med Hanne Ødegaard i halv stilling som klubbsekretær, og drifter av kafeen og pro-shop, har vi funnet en god løsning for driften. Men all honnør til dugnadsgjengen. Uten dem ville dette vært vanskelig, sier Lantz, med stor tro på fremtiden på golfbanen.