GEIR A. ARNEBERG tekst

–Jeg ønsker Move About velkommen til Drammen – en by med lange biltradisjoner, men som nå også må omstille seg. Bildeling med elektriske biler kommer hit nå på et veldig riktig tidspunkt så jeg er sikker på at dette vil bringe suksess både for byen, næringslivet og Move About, sa Sørensen da han «klippet snoren».

Utenfor Blichs-parkering

Lokaliseringer er lagt rett utenfor Blichs parkeringshus, lett tilgjengelig for både tilreisende som ankommer Drammen Stasjon – eller for byens egne innbyggere og næringsdrivende. Move About er Skandinavias ledende mobilitets- og bildelingsselskap.

– Vi har lenge sett på området rundt Drammen Stasjon som et spennende sted å etablere et nytt mobilitetspunkt for våre el-biler, sier konsernsjef i Move About, Morten Von Krogh.

Målet er å levere en tilgjengelig, grønn – og fleksibel løsning med elbiler som kan hentes og leveres kun ved hjelp av en mobilapp.

– Vi håper at dette blir et positivt bidrag for både innbyggere, bedrifter, tilreisende og miljøet, sier markedssjef Anneche Enerhaugen i Move About Move About er ledende på bildeling av el-biler via sin selvbetjente app-teknologi.

50.000 medlemmer

Selskapet har etablert 250 lokasjoner i Sverige og Norge, med til sammen cirka 50.000 skandinaviske medlemmer.

Move Abouts strategi handler om å tilby et bredt utvalg el-biler på en brukervennlig plattform – til en attraktiv pris. Både bedrifter og privatpersoner kan benytte tjenesten, og stadig flere kommuner har inngått avtaler hvor innbyggerne kan ta i bruk den kommunale bilparken når den ikke er i tjeneste.

Move Abouts mobilitetspunkt i Drammen åpnet 11. juni – og i første omgang vil det bli utplassert fire elbiler: 2 Nissan Leaf, 1 Jaguar I-pace SUV og 1 liten Nissan el-varebil (E-NV200).

 

FAKTA: MOVE ABOUT

Move About er ledende i Skandinavia når det gjelder bærekraftig mobilitet som en tjeneste.

Siden starten har selskapet arbeidet med å utnytte teknologi og mobilitetskonsepter for å tilby løsninger som krever minst mulig energi, produksjonsressurser og offentlige rom samtidig som dine kostnader reduseres.

Move About ble grunnlagt i 2007 og etablerte den første dele-løsningen med kun elbiler allerede i 2008 – den første av sitt slag i verden. Nå er de først i verden med å utnytte lokalprodusert solenergi til ladning av våre elbiler, elsykler og el-sparkesykler i en helhetlig løsning.

Move About er ledende i Skandinavia innen bildeling av elektriske biler gjennom sin selvbetjente og brukervennlige app-teknologi.

Selskapet har biler på mer enn 250 lokasjoner i Norge og Sverige, og har cirka 50.000 skandinaviske brukere.