TERJE BRUN-PEDERSEN tekst

– Den tidligere industrihallen på Tangen er helt perfekt for padel, forteller den tidligere toppidrettsutøveren i sandvolleyball, Jan Kvalheim til Drammensavisa.

Den har elleve double-baner og tre singel-baner – med hele 20 meters høyde. Akkurat takhøyde er viktig fordi lobbing er en viktig del av spillet. Det gjør at vi på sikt kan arrangere internasjonale kamper her. Vi bruker også våre internasjonale kontakter for å få denne idretten inn på OL-programmet, forteller han. Det tror jeg vi skal lykkes med innen 10 år.

Kan spilles av alle
Padel er en racketsport som kombinerer elementer fra tennis og squash, og som vanligvis spilles i doubleformat. Racketene er tykkere enn vanlige racketer, de er mindre i størrelse og er uten strenger. Veggene er med i spillet helt tiden, noe som gjøre at ballen spretter i uventede retninger. Det gir stor bevegelse og god trening for spillerne. Selskapet Interpadel har allerede etablert ti slike haller i Norge, og i Drammen åpnet den nye hallen 16. juni. Det finnes allerede en tilsvarende hall på Åssiden, men det ser ikke ut til å skremme initiativtakerne. Politikerne i Drammen har gitt en midlertidig godkjenning i fem år, da området på sikt skal omreguleres til boliger.

Blir daglig leder
– Padel kan spilles av alle fra 10 til 90 år, forteller Kvalheim.

Sammen med nevnte Maaseide kan han skilte med flere seire i Word tour og både EM- og VM-gull i sandvolleyball. Nå blir han daglig leder av senteret på Tangen. En jobb han skal kombinere med å skaffe deltakere til «Mesternes mester» på NRK.
– I hallene vi har i Norge nå, ser vi både skoleklasser, pensjonister, idrettslag, ektepar, firmaer og venn- og venninnegjenger som spiller, forteller han. Sporten er på kort tid blitt svært populært i Sverige, og av alle som spiller padel er nesten halvparten damer. Så denne formen for idrett eller mosjonsaktivitet har appell til denne målgruppen også.