Konserten beveger seg i spennet mellom lys og mørke, håp og håpløshet, støy og stillhet, som igjen gjenspeiler denne uforutsigbare og usikre tiden vi lever i, der vi alle har vært og er i direkte kontakt med følelsen av frykt, frustrasjon og maktesløshet i møte med det vi har opplevd å miste fra en dag til en annen.

– Det har også gjort oss ytterligere takknemlige for det vi har, og viktigheten av nettopp musikken til å uttrykke følelser og dens evne til å gi felleskap og håp i midten av det dystre, forteller kvartettens primus motor Mirjam Kammler.

På programmet står musikk av Wolfgang Amadeus Mozart, Caroline Shaw og folketoner arrangert av Danish String Quartet.

Kvartetten EKKO quartet er en nyetablert strykekvartett basert i Oslo, med en ambisjon som ligger i navnet: EKKO quartet.

– Ekko – eller gjenklang – er den lyden vi er ute etter, og ønsker å fordype oss i når vi skal øve inn og fremføre musikk. Være lydhøre for musikkens ulike tidsforløp og søke musikkens ekko; helt fra musikkstykkets tilblivelse, dets gjenklang og tolkninger gjennom tidene, frem til i dag, forteller Kammler.

De fire musikerne er:

Emilie Norum Gudim, fiolin

Emilie gikk flere år på Unge Talenter ved Barratt Due musikkinstitutt før hun begynte på bachelorstudiene ved samme skole med Stephan Barratt-Due som lærer. I 2015 fortsatte hun studiene og fullførte i 2020 en mastergrad ved Norges Musikkhøgskole hvor hun studerte med Peter Herresthal og Isabelle van Keulen. Emilie er en aktiv orkestermusiker som siden tidlig i studiene har vikariert i flere skandinaviske orkestre. I 2018 vikarierte hun et år som gruppeleder i Kristiansand Symfoniorkester og hun har turnert i Europa og Asia med Oslo-Filharmonien. Hun er også en erfaren kammermusiker som har spilt med flere anerkjente musikere som Sveinung Bjelland, Elise Båtnes, Audun Sandvik og Marius Neset.

Lone Meinich, fiolin

Lone har studert med Detlef Hahn ved Norges Musikkhøgskole og Royal College of Music, London. I 2020 fullførte hun sin bachelorgrad ved Norges Musikkhøgskole med Bård Monsen som hovedinstrumentlærer og Tanja Orning og Liv Glaser som mentorer. Meinich er en aktiv kammermusiker og har blant annet spilt på Oslo Quartet Series og Ung i Aulaen med kvartetten Velvet Quartet. I tillegg har hun som orkestermusiker spilt med Oslo Camerata og Det Norske Kammerorkester, og vært konsertmester for Amman Symfoniorkester på prosjektet Inside the music. I 2019 var hun med på å starte opp festivalen Klassisk ved Havet hvor hun siden den gang har bidratt til å lede festivalen og deltatt som utøvende fiolinist.

Inger Thommesen, bratsj

Inger har studert med Soon Mi Chung ved Barratt Due Musikkinstitutt, og med Alexander Zemtsov på Hochschule für Musik und Tanz, Köln. Etter tre år i Tyskland dro hun tilbake til Norge og fullfører nå sin bachelorgrad ved Norges Musikkhøgskole med Morten Carlsen. I 2019 vant Thommesen førstepris og solistprisen i musikkonkurransen Ung Klassisk. Thommesen har deltatt på Ungdomssymfonikerne og har vikariert hos både KORK og Kristiansand symfoniorkester og hun har turnert i New York og Singapore med kammerorkesteret 1B1. Som solist har hun spilt med orkestre i Norge og i Tyskland. Nå er hun aktuell med Hovlands bratsjkonsert som solist med Kristiansand symfoniorkester i 2021.

Mirjam Kammler, cello

Drammens-cellisten Mirjam Kammler har studert med Paul Watkins ved Yale University og med Truls Mørk og Torleif Thedéen ved Norges musikkhøgskole. I 2014 var hun finalist i NRK’s Virtuos, hvor hun spilte første sats av Shostakovich's cellokonsert med Kringkastingsorkesteret. Som solist har hun også spilt cellokonserter av bl.a. Dvorak, Elgar og Schumann. Kammler har tidligere spilt kammermusikk med musikere som Eivind Ringstad, Sonoko Miriam Welde, Tor Espen Aspaas og musikere fra Berlinfilharmonien. I 2018-2020 var hun stipendiat i Oslo-Filharmonien og i 2019 hadde hun prøveuker som gruppeleder av Jönköping Sinfonietta.

PS: Konserten er sjenerøst støttet av Furestiftelsen og varer i cirka 45 minutter, mens billetter kan kjøpes ved døra, eller på forhånd via vipps da det er begrenset plasser til 200.