TERJE BRUN-PEDERSEN tekst
NINA HOLTAN foto

I år var det ekstra gledelig, da mønstringens feiret hele 25 år. I alt 40 instruktører og hjelpere ga sin støtte til 10 forskjellige band som fylte scenen med flott musikk hele dagen.

Varme og musikkglede

Fra Drammen stilte bandene Turbobandet fra Kulturskolen og Megabandet. Hilde Marie Naug i Megabandet har deltatt på alle de tjuefem bandmønstringene, og hun kunne fortelle om ekstra premierenerver i år.

– Jeg skal synge «Hemmeligheten» som er en helt ny sang skrevet til spillefilmen Megatown. Den kommer neste år, og det er første gang jeg synger den for publikum, forteller hun.
Elisabeth Bjørke Knudsen, daglig leder i Buskerud musikkråd er strålende fornøyd med årets arrangement. Hun mener dette er en viktig arena.

– Det er like god stemning hvert år, og årets arrangement var intet unntak. Det spres en sjelden varme og musikkglede, noe som gjør dagen helt spesiell for oss som arrangerer, for publikum og alle som deltar, sier hun.

Arrangert av Buskerud musikkråd
Jubileet ble feiret med marsipankake til alle, samt ballonger og minikonsert i lunsjen med ingen ringere enn Lars Erik Blokkhus fra bandet Plumbo. Dagens konferansier var Kristoffer Reinsfelt Arnesen, programlederansvarlig på TV2.

– Jeg har vært konferansier her hele tjuefire ganger, forteller han. Det er alltid flott stemning, gode klemmer og gode band. Jeg håper jeg får delta i tjuefire år til!