GEIR A. ARNEBERG tekst
ANNA NOVOZHILOVA foto
Oppkjøpet av Ducatel – som omsatte for 170 millioner i 2020 – er en viktig del av Ahlsells satsning innen infrastruktur, samt for videre drift og utbygging av fiber i Norge. Oppkjøpet trer i kraft straks det foreligger godkjenning fra konkurransetilsynet, noe eierne anser som en formalitet.

Ducatels portefølje

Foruten fiberrør og fiberkabel, selger Ducatel tilhørende produkter som koblingsskap, kummer og fiberverktøy. I tillegg prefabrikkerer de sine egenproduserte koblingsskap for å gjøre installasjonen enklere for kundene. Ducatel-kundene, som nå får tilgang til hele Ahlsell-sortimentet, vil dermed få et enda bedre logistikktilbud.

Ducatel ble startet av dagens eier og daglig leder Bjørn Edward Torgersen og hans kollega Øyvind Kristensen.

Som Torgersen selv sier; hjemme på gutterommet på Konnerud.

– Vi startet Ducatel i det små i 2003, og sammen har vi drevet det siden. Og etter hvert som vi har ekspandert har vi også måttet flytte våre kontorer. Først fra gutterommet til Eplehagen, videre til Syretårnet. Og nå senest fra Gilhus til dagens kontorer i Kobbervikdalen. Med tiden er vi vokst til 20 ansatte. Og selv om vi nå blir en del av Ahlsell, fortsetter vi under samme navn, og med samme stab og med våre identiske stillinger. Det var en forutsetning for overtagelsen, forklarer Torgersen.

– Opp gjennom årene har det har vært mange som har banket på vår dør for å kjøpe seg inn i selskapet, men inntil Ahlsell kom på banen, har vi aldri tidligere vurdert salg, sier Torgersen.

Et godt samarbeid

Med årene har de opparbeidet et godt samarbeid med sin nye eier Ahlsell, som nå blir ytterligere forsterket.

– Helt siden oppstart har vi satt leveringspresisjon, pålitelighet og kvalitetsprodukter i høysetet. Ahlsell er kjent for å være gode på alle disse punktene selv, så da de kom på banen visste vi med en gang at dette oppkjøpet kom til å bli et løft for alle kundene våre. Vi er god match, sier Bjørn Edward Torgersen.

De to selskapene deler verdier og konkurransefortrinn.

Ducatel er et veldrevet selskap som leverer både til telekomutbyggere, entreprenører og elektrikere. For både Ducatel og Ahlsell handler oppkjøpet om å skape et bedre tilbud til kunder i alle segmenter.

– Ducatel har spesialisert seg på fiberprodukter og løsninger, og dette er et felt vi i Ahlsell ønsker å vokse på. Fiberutbyggingen i Norge er godt i gang, samtidig som mye gjenstår. Gjennom dette oppkjøpet får vi 16 nye kollegaer med god kompetanse innen telekom, samt sterke kunderelasjoner. I tillegg får vi tilgang på et produktsortiment som også kan selges gjennom Ahlsell salgs- og butikknettverk i Norge og Norden. Alle ansatte i Ducatel blir med videre. Dermed har vi også sikret oss viktig kompetanse på feltet, forteller Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell.

Muskler fra første dag

– Med Ducatels kompetanse og Ahlsells produktbredde og distribusjon, forventer vi at oppkjøpet vil tilføre begge parter nye muskler fra første dag, sier Flengsrud, som sammen med Torgersen gleder seg til å nå nye høyder med samarbeidet.

– Ducatels suksess er tuftet på en sterk lokal tilstedeværelse, produkter proffkundene stoler på og serviceinnstilte ansatte. Alt dette blir med videre – og sammen skal vi nå sikre et enda bedre tilbud til fagfolk i både i Drammen-området og resten av landet – og spesielt til alle som jobber med fiberutbyggingen, avslutter Flengsrud

 

FAKTA: Ahlsell Norge AS

Ahlsell Norge AS er del av et internasjonalt konsern som omsetter for rundt 33 milliarder SEK, med om lag 5.700 ansatte fordelt på 240 butikker og tre sentrallagre.

I Norge har Ahlsell markedets bredeste lagerførte sortiment med 55.000 artikler som sikrer kundene komplett levering dagen etter bestilling.

Selskapets butikker og salgskontorer befinner seg på 48 steder i hele landet – fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

Ahlsell Norge omsetter for rundt seks milliarder norske kroner, og består av 1.150 ansatte som alle jobber under mottoet og kundeløfte: Ahlsell gjør det enklere å være proff.

 

FAKTA: Ducatel AS

Ducatel AS ble stiftet i 2003 og er for tiden i ferd med å flytte inn i nye lokaler i Drammen.

Selskapet er en lokal leverandør av fiberrør, fiberkabel, el-rør, verktøy og trekkekummer.

Selskapet har sin styrke i kundeinnsikt og kan skreddersy leveranser til kundens behov.

Selskapet har lager, kontorer og butikk i Kobberviksdalen i Drammen.

Selskapet har 16 ansatte og omsatte for 170 millioner i 2020.