BENTE WEMUNDSTAD tekst

Endelig kan hun fortelle det:

–Jeg skal være med i Stjernekamp til høsten! Anna-Lisa Kumoji jubler over sjansen, og skal bruke sommeren til å øve på sanger hun sjelden eller aldri synger.

Anna-Lisa har fulgt med på programmet Stjernekamp alle sesongene, og hatt en sterk drøm og et svakt håp om en dag å få bli med.

Stor overraskelse

–Jeg trodde ærlig talt at man måtte være langt mer etablert som soloartist enn det jeg er. Jeg har vært soloartist i bare to år, og er i ferd med å jobbe meg opp. Derfor kom forespørselen fra NRK som en stor overraskelse, og uansett hvordan det går med meg i konkurransen, så er dette en ypperlig anledning for meg til å lære, sier Anna-Lisa Kumoji.

Det er ti sjangere hun skal synge seg gjennom, og flere av dem er lite besunget av henne.

–Naboene her langs elvebredden på Åssiden kommer til å høre uvante toner fra leiligheten vår, smiler hun.

Lærer masse

Som musikalartist av utdannelse og yrke har hun vært på tv mange ganger, og stått på scener på mange steder. Solokarrieren er noe hun har jobbet med de siste par årene, og et stykke der fremme ligger også et album med egne produksjoner. Men først: Stjernekamp.

– Jeg er ganske sikker på scenen og med opptreden min. Det er alt arbeidet som gjøres med å markere seg, det å ta initiativ og sånn som jeg er usikker på. Jeg håper og tror at jeg kommer til å lære masse av de andre artistene som skal være med, sier hun i det hun ankommer Drammen etter å ha brukt torsdagen hos NRK i Oslo.

– Jeg har lært masse allerede i dag, på den første samlingen. Mange av artistene kjenner jeg godt, og flere av dem har jeg jobbet sammen med ved ulike anledninger. Et par av dem er nye bekjentskaper for meg, men jeg har jo hørt om dem, sier Anna-Lisa.

NRK til Drammen

Sjangeren hun gleder seg mest til er stadion-rock. Her skal hun synge «Whole Lotta Love» av Led Zeppelin.

–Det blir skikkelig trøkk, lover hun.

– Også gruer jeg meg litt til hip-hopen – ikke fordi jeg ikke liker sjangeren, for det gjør jeg. Men det er hard musikk, harde rytmer og harde tekster. Jeg har tenkt å ta en låt av Cardi B, men jeg kommer til å sensurere teksten litt.

Før innspillingene starter kommer NRK til Drammen for å gjøre opptak av Anna-Lisa i hjemlige omgivelser.

– Nytt av året er at NRK skal lage en nettserie som skal vise artistene litt mer. Stjernekamp har hittil for det meste vist artistene i det de opptrer, men det foregår jo mye bak kulissene også, sier Anna-Lisa, som ser frem mot en travel høst. Premieren er 28. august, og finalen er 30. oktober.