Bruløpet er et mosjonsløp for personer som har utfordringer knyttet til egen psykiske helse. Det er et gateløp mellom bruene i Drammen, der målet er å gi deltakerne en sosial opplevelsesdag. For Bruløpet er ikke bare et løp. Det er en hel dag med foredrag, konserter og opplevelser. Bruløpet i Drammen har blitt en sosial dag og et arrangement det knapt finnes maken til.

–  Bruløpet har etablert seg som en viktig dag knyttet til markeringen av Verdensdagen for psykisk helse i Drammen, sier Anne Undall i Tilrettelagt fritid i Drammen kommune.

En viktig dag

Bruløpet og hele arrangementet på Union scene er gratis, og for alle - uansett fysisk form. Det er påmelding slik at arrangørene vet antall deltakere som kommer. Bruløpet er en viktig dag for mange, og deltakerne kommer tilbake år etter år.

– Bruløpet handler om å gjøre noe sammen og treffe andre. De kjenner på støtten de får i hverandre, sier Hanne Øien, ansatt ved Energihuset og fortsetter:

– Det handler om viktigheten av å være en del av et fellesskap og ikke kjenne seg aleine. For de er ikke aleine. Vi har alle en psykisk helse.