Med seg på laget har de fått med seg flere norske og kenyanske reggaeartister.

– Det å gi ut et «riddim» er noe jeg har drømt å lenge. At den første utgivelsen skulle bli et samarbeid med en så stor produsent som Kaziyashamir, er helt utrolig. Prikken over i-en er at vi har fått med oss fem helt fantastiske artister, sier Asgeir Kabuba Kjeldstad som går under dj-navnet selektør Kabuba, kanskje mest kjent fra Austad Platesnurreri og Reggae Ved Ælva.

Mye spilt allerede

Artistene som er med på utgivelsen er norske Ras Nelson og Maccaroot, og de kenyanske artistene Becky Muthoni, Tingseh, Kevin Brown og medprodusent Shamir Tadeiya. Selv om «Thembi Riddim» kommer ut på Spotify og andre strømmetjenester 21. august, har låter fra albumet fått spilletid på radiokanaler i flere land.

– Albumet er allerede spilt på radio i Norge og Kenya, men det er jo utrolig moro å se at det også har spredd seg til mange av verdens kriker og kroker. Her om dagen fikk jeg en melding fra Uganda fra en som hadde hørt «riddimet». Jeg har fått tilsvarende meldinger fra andre land, blant annet fra England og Peru. Og det er jo derfor jeg driver på med dette, for å spre musikken, forteller Kabuba Kjeldstad.

Reggae Ved Ælva

Selv om dette er det første albumet Kjeldstad bidrar på, er han ikke noen nybegynner når det kommer til reggae. Han har i mange år vært primus motor bak Reggae Ved Ælva i Drammen. Som reggae-dj, eller selektør, som det heter på «reggaespråket», har han varmet opp for flere store artister, blant andre Bob Marleys legendariske backingband, the Wailers. Han topper også jevnlig Mixcloud sine internasjonale reggaelister med sine mixtaper. Nå er det altså album debuten som står for tur.

 

FAKTA: RIDDIM

  • En riddim er en instrumental versjon av en sang, brukt i jamaicansk musikk og andre former for karibisk musikk.
  • Riddims består vanligvis av et trommemønster og en dominerende bassgang.
  • Ordet riddim er jamaicansk kreolsk og er avleda fra det engelske ordet «rhythm». (Kilde: Wikipedia)