GEIR A. ARNEBERG tekst
EIRIK SKRUTVOLD ØSTENENGEN foto

Drammen Barne- og Ungdomsteater (DBU) skal opptre med forestillingen «Jul i Blåfjell» hele 12 ganger i perioden 4. til 12. desember.

Skuespillergruppa på 50 er splittet i to like store enheter, en rød og en blå gruppe, som skal stå for seks forestillinger hver. 

Treningsvillige skuespillere

Anne Britt Brandshaug fra Røyken er leder for markedsgruppa i DBU, og kan fortelle om en svært aktiv og treningsvillig skuespillergjeng.

– Vi har fått låne Harmonien, og terper der. Men helt enkelt har det ikke vært. Frem til etter høstferien måtte vi, grunnet pandemien, øve i små puljer. Men nå kan vi endelig kjøre for fullt, sier hun.

Med blant andre originalmopeden til Mamsen og Lillegutt på scenen, skal den klassiske julekalenderen bli så nær NRK-originalen fra 1999 som mulig. Mopeden, enkelte originalkostymer og noen kulisser er lånt fra Oslo Nye, som de har kjøpt fra NRK.

Det første store etter koronaen

Men det meste må lages opp fra bunnen, og gjøres tett på forestillingene, sier Brandshaug, og legger til at det er første gang denne oppsetningen spilles i Drammen.

– I fjor spilte vi «Olsenbanden junior på Rocker’n», men med mange begrensninger. «Jul i Blåfjell» blir faktisk den første store familieforestillingen i teateret etter koronaen, sier Brandshaug, og gir uttrykk for at alle involverte gleder seg enormt til å sette opp stykket på hovedscenen i Drammens teater.

Blå gruppe har premiere 4. desember mens rød gruppe har premiere dagen etter.

– Og etter gjenåpningen etter koronaen kan man også fylle teateret til siste plass. Det er målet, sier Brandshaug, som til daglig jobber som selvstendig næringsdrivende innenfor rådgivning og kompetanseutvikling i Oslo.

PS: Jul i Blåfjell ble spilt for første gang på scenen i 2002. Etter syv år på Oslo nye teater ble stykket flyttet til Folketeateret for å så komme tilbake til Oslo Nye teater i 2013.