MARIANNE M. JONASSEN tekst og foto

I fjor våres gjorde Niklas Paulsen stor suksess på plattformen Tik Tok under artistnavnet Bølgen.  I løpet av et par måneder ble «Er ikke verre» streamet godt over åtte millioner ganger på Spotify. Dermed kunne 20-åringen fra Austad titulere seg som Norges mest strømmede artist i fjor sommer. En bragd han mottok platina for, bare få uker etter at han hadde streamet til gull.

Fem spor på EP

Fredag 29. oktober slippes den andre EP-en med fem spor på markedet.

– Tittelsporet «Mastergrad» handler om de dumme valgene til en tidligere relasjon. Dessuten er tittelen et fint ord som kan gjenspeile en del av våre unge liv, forteller Niklas Paulsen.

I det siste har han reflektert over hvordan pandemien har vært med på å bygge opp hans artistkarriere.

– Kanskje litt egoistisk å si, men jeg kan ikke være annet enn glad for pandemien. Jeg har tross alt bygget opp en artistkarriere på tross av og til tross for pandemien, sier han.

Broiler-Simen

På grunn av strenge koronarestriksjoner har Niklas «Bølgen» Paulsen tilbrakt mye tid på studenthybelen i Kristiansand det siste studieåret. Enkelte dager har han skrevet tekster og komponert musikk til ut i de små timer, ved siden av fulltidsstudier. Det har blant annet resultert i EP-en «Mastergrad» med fem spor. Som produsent har 20-åringen fått med seg Simen Auke, også kjent som medlem av suksessduoen «Broiler».

– Det var platedirektøren i MTG Music, Larry Bringsjord, som foreslo at vi kunne bruke Simen til å produsere et av sporene på EP-en. Simen og jeg samarbeider godt. Vi har ulikt syn på musikken, som medfører at vi sammen tester oss fram til et best mulig resultat, smiler drammensartisten.

Miniturne

20-åringen dirrer av spenning. Etter halvannet år med koronarestriksjoner og konserter for maks 200 sittende publikummere, skal han nå endelig ut på miniturné denne høsten.

– Jeg er glad i å skape feststemning på konsertene mine, så jeg er veldig spent på mottagelsen fra publikum, sier han.

Startskuddet for miniturnéen gikk i Haugesund fredag 22. oktober og avsluttes i Bodø og Mandal i november.

– Fremover må jeg nok fokusere mer på å bygge opp konserter. Det å lage musikk og spille konserter er to vidt forskjellige ting, forteller han.

PS: Fredag 17. desember spiller Niklas «Bølgen» Paulsen konsert på Union Scene. Først for publikummere under 18 år, og på kvelden for de over 18 år.