– Jeg begynte som lørdagshjelp i 1976 og tok over butikken etter min far i 1989, forteller Erik Wøllo. Den erfarne optikeren kan fortelle om en rivende utvikling innenfor øyehelsefaget, siden han ble uteksaminert som optiker i 1984.

Fra analogt til digitalt

Fra å være ganske så analogt, foregår nå en synsundersøkelse med mye digitalt utstyr.

– Vi har for eksempel en OCT-maskin, som kan sammenlignes med ultralyd-teknologi, med den forskjellen at OCT sender ut lysbølger og ikke lydbølger. Med denne maskinen kan vi se de dyptliggende lagene i øynene og se et tverrsnittbilde av netthinnen, forklarer Wøllo.

Han tviler på om hans far Nils B. Wøllo ville ha forutsett utviklingen innenfor optikerfaget, da han åpnet butikken i november 1962.

I 2005 tok Erik valget om å innlemme butikken sin den internasjonale optikerkjeden Specsavers, men fortsatt med sitt eget eierskap til butikken.

– Det har jeg aldri angret på. Vi har fått en stadig større kundemasse og det er verdifullt og ha et velprøvd og suksessrikt konsept i ryggen, sier Erik. For ham har det vært litt av en reise fra studiet for optometri i Kongsberg i 1984, før det ble to år med etterutdanning i Glasgow og deretter egen butikk i Drammen.

Ekte lagånd

Ikke noe kommer av seg selv, og Erik peker på solid lagarbeid som bakgrunnen for den eksterne prisen han mottok som årets franchisetaker i 2019, og ikke minst den interne prisen for årets butikk, som Specsavers Drammen mottok som et synlig bevis for å skape gode kundeopplevelser.

– Trivsel skaper energi og jeg er så heldig at jeg har mange dyktige medarbeidere, som brenner for å gi best mulig øyehelse og en best mulig kundeopplevelse. Sammen satser vi på enda 60 år til, fastslår Erik Wøllo.