– Jeg gir all æren til de ansatte på stasjonen. De er veldig opptatte av å redusere matsvinn, og er kjempeflinke til å følge opp dette. De fyller overskuddsmat i poser og oppdaterer i appen. Så kommer kundene og henter, sier Bjørn Ingolf Helseth, som driver Circle K Rundtom i Drammen.

Best i Viken fylke 

Stasjonen hans redder mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele Viken fylke. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1.697 måltider med overskuddsmat ved Circle K Rundtom.

Blant stasjonene i Buskerud-området følger deretter Circle K Konnerud i Drammen med 1.261 porsjoner, stasjonen på Hønefoss med 814 porsjoner, Tranby med 590 porsjoner, Lierbyen med 574 og Mjøndalen med 568 porsjoner mat.

– Folk blir mer og mer obs på dette med matsvinn. Drammen er en ganske stor by, og vi ser at det er mange som bruker appen for å redde mat hos oss, forteller Helseth på Circle K Rundtom.

Reddet 35 prosent mer mat

Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320.000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner. (Pressenytt)