BENTE WEMUNDSTAD tekst

Den relativt nystartede Drammen Jeger og Fiskerforening har tatt initiativ til å få en båt til Drammensmarka, og lørdag 12. juni ble båten innviet.

Egne bookingsider

– Det fungerer sånn at de som er medlemmer i NJJF eller en undergruppe som vi er, kan få låne nøkkelen til båten gratis. NJJF har egne bookingsider for båtene sine, i alt 150 spredt over hele landet, og her kan man skrive opp når man vil låne båten. Det kan være for så lite som en time, eller et døgn om det er ønskelig, forteller leder i Drammen Jeger og Fiskerforening, Espen Avdal.

Om plasseringen av båten, mener Avdal av Garsjø er helt perfekt.

– Det er lett å komme hit med parkering i nærheten. Garsjø er et spennende vann, enten du vil fiske ørret eller abbor, eller ro en tur rundt på vannet. Det er mange viker, øyer og holmer som kun er tilgjengelig med båt, og man føler at man er på oppdagelsesferd når man bruker båt her.

Båten er en 14 fots aluminiumsbåt merket tydelig med logoen «minebåter.no». Den er utstyrt med årer.

– En fisketur på Garsjø anbefales på det varmeste, sier Espen Avdal.

– Det er spennende å slippe ut senen og følge med i vannet når abboren biter på.

Internasjonal matkultur

Lørdag ettermiddag håper han mange tar turen til innvielsen av båten. Fordi foreningen er opptatt av mangfold og inkludering, har han likegodt invitert Jasmin Kvinnenettverk til innvielsen. Og det er ikke uten baktanke, ifølge ham selv.

– Det hadde vært fint å få litt internasjonal påvirkning i foreningen vår. Jeg har skjønt at disse kvinnene er flinke med mat, og rundt jakt og fiske er det mye matkultur. Når de har fisket råvaren sin, kan de kanskje by på litt mer spennende matretter enn det vi er vant med, nemlig å slenge ørreten i steikepanna over bålet, sier han.

–  Til gjengjeld kan de få nyte godt av kunnskapene våre, og til og med låne fiskeutstyr til seg og familien.

Gratis fiskekurs

Drammen Jeger og Fiskerforening brenner for at så mange som mulig skal få oppleve naturen, og lære seg å bruke den. Derfor arrangerer de jevnlig kurs i ulike aktiviteter. Nærmest nå er et fiskekurs som arrangeres på Steindamtjern i Krokstadelva førstkommende tirsdag. Her stiller de med en instruktør fra NJJF, samt utstyr til utlåns.

– Her kan man få mange fine tips om hvor det er bra å fiske, og hvor man kan fiske de ulike fiskeartene, sier Avdal.