TERJE BRUN-PEDERSEN tekst og foto

– Vi har alltid drømt om å gjøre dette for kulturlivet i byen vår, forteller de engasjert og med stor troverdighet under vårt kort møte på biblioteket. Her i byen har vi flotte lokaler som bare venter på å bli tatt mere i bruk. Vi vil satse på flere ulike kunstformer, og særlig ønsker vi å åpne opp øynene hos unge mennesker at såkalte seriøse kunstformer kan være skikkelig gøy og inspirerende.

Omringet av kunsten

Til festivalen, som er planlagt mellom 20. og 23. oktober neste år, ønsker Oda og Julie å invitere andre kunstnere og musikere til å holde konserter, utstillinger, forestillinger, foredrag, mesterklasser og kurs. Det skal bli en god blanding av både underholdning og læring for nysgjerrige og interesserte nykommere, eller for ungdom som er sultne på å lære og oppleve mere.

– Ved å mikse kunstformene ønsker vi å skape en følelse av å være omringet av kunsten på alle mulige måter - og at den kan tas inn i sansene samtidig, sier 25 år gamle Julie. Det var også dette min masteroppgave som klassisk fløytist ved Norges musikkhøyskole handlet om - å bli inspirert i øyeblikket av en annen kunstform.  Jeg og Oda har jobbet mye med dette med stor suksess. Vi får mange fine oppdrag allerede, som for eksempel som innslag på ulike konferanser og seminarer.

Solid bakgrunn

Og det er med solid kunstnerisk utdanning og erfaring disse to ønsker å satse i Drammen. Julie har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og konkurranser, hun fikk 1. pris i Stockholm International Music Competition inneværende år og i 2019. Hun har også erfaring fra det europeiske ungdomssymfoniorkesteret BISYOC, og hun har turnert med flere symfoniorkestre og deltatt på en rekke festivaler både nasjonalt og internasjonalt. Dette året avslutter hun årstudiet "Certificate of Performance» ved et universitet i Wien.
– Som danser kan du hente inspirasjon fra både musikk og bilder, sier 24 år gamle Oda, som i fjor ble uteksaminert fra Bårdar Akademiets musikkteaterlinje. Hun har også vært en aktiv cellist i mange år, drevet med luftakrobatikk og undervist i flere år ved Oslo International School. Siden 2019 har hun vært medlem av steppekompaniet, Oslo Tap Crew.

Trenger støtte

Nå jobbes det iherdig for å søke støtte fra offentlige instanser og private aktører til de offensive planene. Da kan en barndomsdrøm gå i oppfyllelse.

Her finnes en gyllen mulighet til å la unge, nyutdannede, inspirerte og ivrige kunstnere berike Drammen med kulturopplevelser, der profesjonelle kunstnere og musikere kan få by på seg selv, vise frem sin lidenskap, og lære bort det de brenner mest for.