TV-serien, som utfører spektakulære klimaeksperimenter, er av noen voksne anklaget for å drive klimapropaganda og å skremme barn. Men hva tenker barna selv?

Se for deg et hus som blir tatt av flom, bading i tiss og bæsj, kraftig vind som blåser en campingvogn over ende, skogbrann, og store hagl som knuser en bil. Alle er eksperimenter i denne helt nye serien for hele familien. Hver episode illustrerer reelle norske klimakatastrofer.

«Ikke gjør dette mot klimaet» er en spektakulær underholdningsserie med et viktig budskap. Serien frontes av tenåringene Helle Kjøl-Johansen og Markus Rydningen Munkeby, og Newtons kjente programleder, Dennis Siva Lie. Målet er å forklare sammenhengen mellom små ting vi gjør i hverdagen og det globale klimaet.

I hver episode gjennomfører trioen ulike katastrofeeksperimenter, hvor vi som seere følger prosessen fra de begynnende forberedelsene til den store finalen. Underveis får vi mye humor, morsomme situasjoner, en god porsjon alvor og refleksjon, og ikke minst en spektakulær avslutning!

Med «Ikke gjør dette mot klimaet» ligger alt til rette for å lære mer om klimaet mens man underholdes. TV-serien gir gode råd og tips til hvordan slike katastrofer kan unngås, og hvordan barn og familier selv kan være med på å bidra til å bremse utviklingen.

På Bragernes skole var det førvisning av episode 9 der et hus veltes opp-ned.