Allerede i april i år fikk det tradisjonsrike elektrikerselskapet fra Drammen godkjent og registrert Bærekraftslaboratoriet® hos Patentstyret.

– Jeg merket at begrepet skapte nysgjerrighet da jeg omtalte det for andre, så da ønsket vi å ta eierskap til dette, sier adm. direktør Geir Ivar Pettersen i Ingeniør Ivar Pettersen AS.

Driver seriøst

Han sier Bærekraftslaboratoriet® er et verktøy for å være framtidsrettet, der dette lokalet er en kombinasjon av arbeidet i selskapet innenfor utvikling og opplæring. Auditoriet brukes for klasseundervisning av ansatte, den årlige sikkerhetsopplæringen og som møterom for oppstart av prosjekter.

– Grunnlaget for ideen er at vi driver med elektrikertjenester, og vi leverer dette seriøst og skikkelig i regionene våre, som er hele østlandsområdet. Vi ønsker å bidra til bærekraftige løsninger for elektrifiseringen av samfunnet, sier Pettersen.

For ham handler bærekraft om flere områder.

­– For det første handler det om at Pettersen består kraftfullt over tid. Vår tilnærming er at samfunnet er en stor helhet der alt henger sammen med alt. Arbeidet vårt går også ut på å tilfredsstille FNs bærekraftmål, sier Pettersen.

Ber om miljødeklarasjon

Her handler det blant annet om å bruke materiell effektivt og unngå å ha en bruk-og-kast-mentalitet.

– Lab-en bruker vi til å utvikle løsninger for dette. Vi ser på automatikkløsninger av forskjellig omfang, slik at vi kan dempe effekttopper og styre energibruken hos både våre kunder og oss selv. Vi jobber også med å få EPD-dokumentasjon fra våre leverandører, slik at vi kjenner CO2-fotavtrykket for de komponentene de produserer og som vi skal bruke, sier Pettersen.

EPD står for Environmental Product Declaration, og er kort fortalt en miljødeklarasjon for en komponent.

– På denne måten er vi en pådriver for at materiell lages uten utslipp, og at vi kjører uten utslipp. Vi påvirker også våre leverandører til å kjøre med lite utslipp, og er allerede i diskusjoner med leverandørene om å få levert varer sjeldnere, men mer planlagt. Dette bruker vi laboratoriet til, som et senter for utveksling av erfaring og utvikling av planer. Og det er det som skal ta oss inn i fremtiden, sier Pettersen.

 

Fakta: Ingeniør Ivar Pettersen AS

  • Ingeniør Ivar Pettersen AS har, siden oppstarten i 1903, opparbeidet en meget solid posisjon som en ledende elektroentreprenør rundt Oslofjorden, i fylkene Oslo, Viken, Innlandet og Vestfold og Telemark.

  • I dag teller vi 230 ansatte som er tilknyttet våre kontorer i Drammen (hovedkontor), Vikersund, Oslo, Brummundal, Moss og Sandefjord.

  • Gjennom strategiske satsninger har vi i dag solid fagkunnskap innen en rekke nisjer av elektrofaget. Innenfor elektroentrepriser, elektrikerservice, automasjon, datainstallasjoner, brannvarslingssystemer, interkontroll av elektriske anlegg og industriell elektrovarme, leveres tjenester og systemer både til eiendom, industri, bygg- og anlegg, kommunale- og offentlige virksomheter samt hytter og privatboliger. Vårt mål er å kunne tilby våre kunder totalleveranser innenfor de fleste elektroområder.

  • Geir Ivar Pettersen er tredje generasjons innehaver av selskapet.