Søndag 5. desember var storstua i rådhuset i Drammen pyntet til fest i frivillighetens tegn, og det på selveste FNs internasjonale dag for frivillig arbeid.

– Trine-Annette Killingstad, Hege Kylland og Heidi Solli Winger er tildelt årets frivillighetspris for sin innsats for barn og unge som opplever en vanskelig hverdag. Tidligere i år gjennomførte prisvinnerne sin vinterleir nummer 20. Deres innsats for Røde Kors-gruppen «Spennende ferie og fritid» har vært – og er – uvurderlig, sier ordfører Monica Myrvold Berg i sin tale.

Trioen mottok den gjeve prisen for sin utrettelige innsats for barn og unge. De fikk diplomer og en sjekk på 40.000 kroner.

– Det er mange som har jobbet sammen med oss, så dette er en pris til alle dere også. Det som er spesielt hyggelig er at mange ungdommer som har vært med oss, nå er frivillige, sier en stolt Heidi Solli Winger på vegne av trioen.

De siste 20 årene har Trine-Annette, Hege og Heidi arrangert meningsfylte ferier både på sommers- og vinterstid uten å belaste lommeboka til barnas foreldre. I tillegg har de tatt med seg gruppa på utallige aktiviteter gjennom hele året. Det har blitt kinobesøk, turer til klatresenter og Tusenfryd for å nevne noe.  

Men mest av alt så har de gitt ungdom håp, de har gitt ungdom opplevelse og muligheten til å mestre nye aktiviteter.

Ensomme unge har fått mulighet til å etablere vennskap. Det har gitt dem erfaringer sammen med gode og trygge voksne som vil dem vel. Trioen har vært stabile over år og vært der for de ungdommene som har hatt behov for et tilbud som ikke er over i morgen. De har betydd en vesentlig forskjell for utviklingen og fremtiden til barn og unge gjennom tiltaket «Spennende ferie og fritid i Røde Kors» i snart en mannsalder.

Foreldre som har sendt barna sine på ferier eller aktiviteter kan ikke få fullrost trioen. Barna kommer hjem med stjerner i øynene og foreldrene vet at de har vært på et trygt sted sammen med gode voksne.

Lokalforeningen de er tilknyttet har ikke ansatteressurser, derfor har de selv tatt ansvar for alt av planlegging, søking av midler og gjennomføring.

– De følger alle arrangementer fra start til mål, og de gjør det år etter år, sier ordføreren.

 

Finalistene

Kommunedel 1 - Mjøndalen, Åsen, Steinberg og Ytterkollen

Trine-Annette Killingstad, Hege Kylland og Heidi Solli Winger for sitt fantastiske engasjement og arbeid i Spennende ferie og fritid i Røde Kors.

Kommunedel 2 - Krokstadelva og Stenseth

Kjell Øverby og Egil Olaussen for sitt mangeårige engasjement og arbeid for utviklingen av idrettsanlegget på Årbogen.

Kommunedel 3 - Solbergelva, Solbergmoen og Åssiden

Styret i Stiftelsen Verkstedet - Rolf Bergersen, Odd Martinsen, Tone Næss, Kai Martinsen, Pål Ødemark, Kjell Erik Johansen og Eldbjørg S. Fotland for sitt viktige engasjement og arbeid for Stiftelsen Verkstedet, kultur- og lokalhistorie.

Kommunedel 4 - Rødskog og Gulskogen

Ekte Kjærlighet på Gulskogen for sitt brennende engasjement og arbeid for å skape et varmere samfunn, og et trygt og godt nærmiljø for kommunedelens barn og unge.

Kommunedel 5 - Konnerud og Skoger Vest

Konnerud Sanitetsforening for sin utrettelige innsats og arbeid for et varmere lokalsamfunn for kommunedelens unge og gamle.

Kommunedel 6 - Strømsø 1 (Danvik, Austad og Fjell)

Tyrkisk kultur- og aktivitetsforening for sitt viktige engasjement og innsats for gode aktiviteter, brobygging og integrering.

Kommunedel 7 - Strømsø 2 (Grønland, Marienlyst, Brandengen og Tangen)

De frivillige på massevaksinasjonen i Drammenshallen fra flere ulike organisasjoner med Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Drammen Sanitetsforening i spissen for sin uvurderlige innsats under ekstraordinære omstendigheter.

Kommunedel 8 - Bragernes og Øren

De frivillige ved matutdelingen på Frelsesarmeens Omsorgssenter i Drammen for sin trofaste innsats både før, under og etter koronapandemien og betydningen arbeidet har for de som trenger det.

Kommunedel 9 - Skoger, Åskollen og Nesbygda

Kamilla Stamnes for sitt drivende engasjement for nærmiljøet og de mest sårbare gruppene her.

Kommunedel 10 - Svelvik sentrum, Ebbestad og Berger

Matkjørerne i Svelvik for sin utrettelige innsats og arbeid for at de som trenger det får et lyspunkt i hverdagen med besøk på døra og varm mat levert helt hjem.