I år får vi også lokale lister som viser hva folk i de ulike regionene og største byene i landet har lyttet til det siste året, og i Drammen er det Ballinciaga som er årets mest strømmede artist. 

Årets Wrapped kan fortelle oss at nordmenn hører på 16 prosent mer norsk musikk enn i fjor, og det vises på de norske topplistene. Nasjonalt er det nemlig norske artister og låter som dominerer, og slik er det også i Drammen. Ballinciaga er på topp med litt over én millioner strømminger, tett etterfulgt av Karpe på andreplass som har én million.

Det er også mange norske låter som har kapret plasser blant de ti mest strømmede låtene i Drammen i 2022. Åtte av låtene på topp 10-listen er norske, og på førsteplassen finner vi den samme låten som troner nasjonalt, Ballinciaga med låten Dans på bordet. Låta har 280 000 strømminger i Drammen i 2022. På andreplassen finner vi Vinni med glorie og den tredje mest spilte låten i Drammen i 2022 er Karpe med PAF.no.  

– Wrapped er årets høydepunkt for oss, og det er alltid spennende å følge med på hvordan de lokale listene utspiller seg. Det er gøy å se at det er så mange norske artister og låter på topplistene. Det vitner om et fantastisk musikkår for den norske musikkbransjen, og vi gleder oss til å følge dette videre, sier Johan Seidefors, Nordic Head of Content i Spotify.

Her er Spotifys Wrapped-topplister for 2022:

Topp 10 mest strømmede artister i Drammen  

1             Ballinciaga

2             Karpe

3             The Weeknd

4             Ed Sheeran

5             TIX

6             Taylor Swift

7             Drake

8             Roc Boyz

9             Kanye West

10           Harry Styles

 

Topp 10 mest strømmede låter  

1          Ballinciaga, David Mokel - Dans På Bordet

2          Vinni - glorie

3          Karpe, Omar Sheriff - PAF.no

4          Ballinciaga, Kris Winther - Beklager (Guttaklubben)

5          Harry Styles - As It Was

6          Ramón - ok jeg lover

7          Aitak Ajangzad - Lullaby

8          Roc Boyz - Bonanza (feat. Greekazo)

9          Beathoven, Capow x 2G - SØR-AFRIKA

10        UNDERGRUNN - Italia