Busskurene ble brukt som «galleristopp» på veien. I stedet for at folk skulle oppsøke kunsten i galleriene, skulle kunstverkene besøke publikum der de er.

– Målet med dette prosjektet er nå ut til et bredt publikum og å sette mer fokus på naturens sårbarhet, uttaler Lena Akopian, som har mastergrad i Kunstfag (grafikk) fra Latvia Kunstakademi i Riga. Hun studerte også ved J. Rozentals Kunstskole i Riga. Akopian jobber med grafikk (linosnitt, etsning, litografi), tegning, design og utrykker seg gjennom diverse teknikker. Hun har lang erfaring med flere separat- og gruppe-utstillinger, blant annet internasjonale utstillinger, utradisjonelle utendørs utstillingsprosjekter:

http://kunstner.be/utstilling/centurylines/centurylines_riga.pdf https://lenaakopian.wixsite.com/kunstprosjekter https://lenaakopian.wixsite.com/kunstutstilling.

Akopian uttaler i en pressemelding om seg selv: «Natur og miljø har alltid inspirert og preget min kunst. Forurensninger forårsaket av menneskelig aktivitet med skadelig virkninger på økosystemet er en del av realiteten når man jobber med dette tema, og man kommer ikke utenom å «loggføre» situasjonsbildet og sårbarheten. Det grafiske formspråket og teknikkene spenner seg på tvers av ulike grener. I den kreative prosessen fokuser jeg på detaljer, linjeføring, fargebalanse og tekstur. I dette prosjektet arbeider jeg med min egen teknikk hvor jeg kombinerer klassisk linosnitt med trgning og akvarell. De transparente fargene skaper livlighet i motivene som en kontrast til de harde overgangene i linosnittet».