Padel er rett og slett en blanding av tennis og squash, og det er en ganske ny sport som har tatt helt av. - Jeg kommer selv opprinnelig fra tennis-sporten, men ble helfrelst for padel allerede etter første forsøk. Det tenkte jeg andre også ville bli, og det har slått til enda mer enn forventa, sier Daniel. Selv i det tøffe året 2021 klarte han å dra i land et lite overskudd med en omsetning på 3 millioner kroner.

Gir rask mestringsfølelse

I padel er det vanligvis to spillere på hvert lag som spiller mot hverandre. Derfor blir dette en sosial og morsom aktivitet som gir rask mestringsfølelse. - Racketene er mindre enn squash- og tennisracketer, og er uten strenger. Dette gir spilleren mer kontroll over racketen, sier han. Dette er et lavterskeltilbud for den som vil holde seg litt i form, for det blir spill uansett nivå på utøveren.

Åpner ny, stor hall i mai

Etter snaue tre år må Daniel altså utvide med ny hall, kun et hardt padel-slag unna den ”gamle” hallen. - Brække Eiendom bygger ny, stor hall for oss rett ved siden av den vi har i dag i Ingeniør Rybergsgate 99. Etter planen skal hallen åpne i mai måned, forteller mannen som innførte padel-sporten til Drammen. Den splitter nye hallen skal inneholde blant annet syv padelbaner, tre golfsimulatorer, styrkerom og møterom. Mange nye aktiviteter står også på tapetet, som blant annet Damenes aften, sosiale turneringer og frokostpadel.

God kapasitet på formiddagen

- Er det enkelt å bestille seg en time for å leie en bane her i dag for den som har lyst til å prøve seg?

- Tja, etter klokka 16.00 kan det være flere ukers ventetid for å få tak i en bane. På formiddagen derimot har vi god kapasitet, så kom gjerne og bestill time da, sier daglig leder i Drammen Padel. Ellers er dette en sport som flere generasjoner kan drive med, og det er blant annet 40 unger med på barnekurs i Drammen. Prisen ligger for øvrig på 400 kroner for en times leie av bane. Når det er fire stykker som spiller hver gang, så blir det kun en hundrings på hver.

Wifi og lynraskt fibernett

God nettilgang og at alt virker som det skal, er helt vesentlig også for Drammen Padel. - Daniel vil heller bruke tiden sin på kundene, slik at flest mulig kan få spilt padel. Wifi og lynraskt fibernett tar vi oss av, sier Stian Jensen, bedriftsrådgiver i Viken Fiber. - Drammen Padel får et trådløst nett med både trygg brannmur og utvidet sikkerhet på gjestenettet. Her får ingen hackere adgang, sier Stian og smiler.

Ypperlig for bedrifter med opp til 50 ansatte

- Daniel Picard er kunde av Viken Fiber i dag, og i den nye hallen har han bestilt Altibox Bedrift Premium. Det er en løsning som samler de viktigste tjenestene en bedrift trenger for stabilt og sikkert trådløst nett. Ja, det passer egentlig for alle typer bedrifter, enten du jobber i butikk, restaurant, barnehage, på et kontor eller med logistikk. Løsningen retter seg spesielt mot mindre bedrifter med opp til 50 ansatte. Kan tilpasses for øvrig både etter behov, størrelse og kompleksitet, forklarer bedriftsrådgiveren i Viken Fiber.

 

Fakta: Viken Fiber

Viken Fiber er Norges største fiberselskap, og hovedkontoret ligger i Drammen. De leverer daglig bredbåndtjenester til 225.000 kunder i over 50 kommuner i Viken, Oslo, Vestfold og Telemark. I tillegg til hovedkontoret i Drammen, har selskapet avdelingskontorer i Oslo, Porsgrunn, Skedsmokorset, Sarpsborg og Hønefoss. Det gir Viken Fiber den lokale tilstedeværelsen og nærheten til kundene som de mener er avgjørende, og selskapet er dessuten en Altibox-partner.

Viken Fiber eies av Lyse Fiberinvest AS 65 % (heleid selskap av Lyse AS), Glitre Energi AS 26,5 %, Lier Everk Holding AS 4,6 % og Hadeland Energi AS 3,9 %. (Kilde: https://vikenfiber.no)

 

Fakta: Hva er padel?

Padel hører inn under Norges Tennisforbund. Padeltennis ble utviklet i Mexico i 1969 og er en av de raskest voksende idrettene i verden. I Spania er padeltennis den nest største idretten, og på verdensbasis er det mer enn 13 millioner spillere. I Argentina er selv fotball slått av padeltennis når det gjelder antall utøvere. Padeltennis brer om seg i rask hastighet også i vårt naboland Sverige, og det er etablert flere baner der i det siste, særlig i sørlige Sverige.

Padel er en kombinasjon av tennis og squash som med fordel kan spilles både innen- og utendørs. Det spilles to mot to og man benytter vegger rundt banen. En underarmsserve setter spillet i gang, og banens linjer er kun i bruk under serve. Ballen skal alltid først i gulvet før den returneres til motstanderens side. Spretter ballen flere enn en gang på din banehalvdel mister du poenget. Tellesystemet er som i tennis. Padeltennis krever minimalt med plass sammenlignet med f.eks. en tennisbane. På samme areal som en tennisbane kan man anlegge tre padelbaner med plass til 12 aktive spillere samtidig. Banemålene er 20x10 meter, omringet av 4 meter høye vegger. (Kilde: www.tennis.no)