– Bli med på årets viktigste søndagstur og gjør en forskjell for jenter som risikerer å bli giftet bort, oppfordrer Fylkesaksjonskoordinator i Buskerudregionen, Marit Sola. Hvert tredje sekund giftes en jente bort. TV-aksjonen går i år til Plans arbeid mot barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Mali, Malawi og Niger.

I fjor var TV-aksjonen heldigital, men i år kan endelig bøssebærerne gå fra dør til dør i nabolaget. Hver bøssebærer og hvert bidrag gjør en forskjell. Derfor jobbes det nå intenst de siste dagene for å få så mange som mulig med på dugnaden.

– Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærerne. Når vi går fra dør til dør hos hele Norges befolkning og banker på 2,4 millioner dører, legger vi til rette for at alle får muligheten til å delta. Det er viktig for å spre kunnskap og for å engasjere bredt. Vi vet også at mange venter på et besøk fra bøssebæreren på selve dagen. Derfor er vi ekstra glade for at vi kan møtes ansikt til ansikt og endelig gå som bøssebærer igjen, sier Marit Sola.

Ofte går folk med bøsse i sitt eget nabolag. Turen med bøsse tar maks to timer, ofte mye kortere. Alternativene er å gi kontanter, vippse til bøssebæreren eller betale via QR-kode som står på bøssa. Alle som får besøk, får også lære mer om hva årets TV-aksjon går til. I år er det Plans viktige arbeid mot barneekteskap, en aksjon som har fått navnet Barn, ikke brud».

– Årets viktigste søndagstur er også verdens største dugnad. I tillegg til at alle inviteres med og gis en mulighet til å bidra, er det også en av de største kunnskapskampanjene vi har her til lands. Kunnskapsutvekslingen blir også større når vi kan møtes ansikt til ansikt på selve TV-aksjonsdagen, sier Marit Sola.

 Du kan registrere deg som bøssebærer på blimed.no.