TOM HELGESEN tekst
GRY MILE JAKOBSEN foto

– Det var litt nervepirrende, for dette var min første konkurranse på svært lang tid utenfor Grophallen i Drammen, sier svelvikjenta Julie Storli (15).

Hun har drevet med apparat-turn i rundt tre år og trenes av Phillip Reffhaug. Tre-fire ganger i uka er Julie i Grophallen og trener på de forskjellige øvelsene.

Opptur i frittstående

Julie var én av rundt 20 gymnaster fra Drammens Turnforening som stilte opp i apparatturn-konkurransen i de ombygde fabrikklokalene ved Åroselva. Det er nemlig her Slemmestad og Omegn Turnforening arrangerer konkurransene sine, og i helga gikk Slemmestad Open av stabelen.

– Du konkurrerte i apparatene hopp, skranke, bom og frittstående, hvordan gikk konkurransen på lørdag, synes du?

– Egentlig ganske greit. Jeg hadde ett fall på bommen, og på skranke måtte jeg gjøre noen ekstra steg siden jeg ikke klarte hengkipp (opp til øverste holme) på første forsøk. På frittstående greide jeg å vri tåa mi i piruetten, men ellers gikk det fint. Hopp var generelt bare ok. Mest fornøyd er jeg nok kanskje med frittståendeøvelsen min, siden jeg aldri hadde kjørt gjennom full dans med volter før, forklarer 15-åringen fra Svelvik.

Aspirantene svært spente

Drammens Turnforening hadde med rundt 20 apparatturnere til lørdagens konkurranse, og ikke minst var aspirantene svært spente. Dette var nemlig aller første gang de deltok i noen apparatturn-konkurranse over hode. Uansett grad av nervøsitet, alle var blide og fornøyde med hver sin skinnende pokal i hendende etter endt dyst.

I år var det også femårsjubileum for Slemmestad Open Vennskapskonkurranse, samt at Slemmestad og Omegn Turnforening har 15-årsjubileum 16. november. Et lite dobbeltjubileum med andre ord.

Viken og Oslo sammen

Over 130 jenter og 70 gutter i alderen 6 til 18 år var i aksjon i helgens konkurranse.

De kom fra åtte forskjellige klubber i den nye store kretsen Viken og Oslo Gymnastikk- og Turnkrets. Det var klubber fra alle de tidligere kretsene, Buskerud, Oslo og Akershus og Østfold med som deltagere, og følgende klubber deltok i arrangementet: Hokksund Turnforening, Drammens Turnforening, Njård Turn, Hammer Turn, Oslo Turnforening, Nordstrand Turnforening, Nedre Glomma Turnforening og arrangørklubben, Slemmestad og Omegn Turnforening.