MARIANNE BERGVALL tekst
GEIR A. ARNEBERG foto

Daglig leder Erik Graaberg slipper begeistringen løs, over det som skal bli ny skiutleie, ny skishop, utvidet kafe, og enda mere til. Og skisenteret i Drammen har jammen fortjent noe nytt.

– Bygget der skiutleien og billettsalget er i dag er brakker vi fikk gratis av en entreprenør i 1983, fordi de var blitt kondemnert. Han sa - disse kan dere få – de er helt ubrukelig til å bo i på anlegg, forteller Graaberg.

– Så disse kondemnerte brakkene er det vi har holdt til i i alle disse årene, og det har gått mer og mer i oppløsning. Så nå gleder vi oss veldig til å komme i gang med nybygget.

– Når er det spaden skal i jorden?

– Akkurat i disse dager vurderer vi de anbudene vi har fått inn, og satser på at vi har valgt en entreprenør i løpet av denne måneden. Og da blir det byggestart like over påske.

Ferdig til sesongstart 22-23

Gråberg forteller at nybygget etter planen skal stå ferdig til åpningen av neste sesong. Med mye ekstra plass blir det også nye tilbud og løsninger.

– I tillegg til skiutleie og sykkelutleie og shopen i første etasje, får vi en kjeller, hvor vi blant annet kan ha skap til både ski og støvler. Det er veldig etterlengtet – folk spør om det stadig vekk. I andre etasje blir det et klubbhus for Aron skiklubb, som får leie det på langtidskontrakt. Og så blir det en 60-70 kvadrat utvidelse av kafeen, så etter utvidelsen blir den på hele 300 kvadrat.

– Hvor mange sitteplasser blir det da?

– I normale tider eller koronatider? ler Gråberg. – Nei, nå er vi på vei mot ordentlige tider igjen, så da blir det ca. to hundre sitteplasser.

Håper på kaldvær

Med normale tider har bakkene begynt å fylles opp igjen, men det går litt opp og ned – etter været, forteller Gråberg:

– Når det er kaldt og det snør strømmer folk til bakkene, men når det er mildvær og vårfornemmelser, så tenker folk at vinteren er over, og kommer litt ut av det. Så nå håper jeg at vi får noen skikkelige perioder med kaldt og snø, og at det ikke blir for mye vårstemning fremover, smiler han.