- Vi skal være med på å forme det norske industrieventyret fremover, sier Anders N. Dahlgren, administrerende direktør i HTS Dynamics.

I 40 år har selskapet levert noen av verdens mest komplekse mekaniske presisjonskomponenter til energi-, romfarts- og forsvarsindustrien. De har for øvrig en unik merittliste med å ha levert over 600 000 undervannsventiler som er installert på havbunnen over hele kloden. Selskapet, med et produksjonsanlegg på 6000 m2 på Åssiden, er et av Norges største maskineringsselskaper.

Tror på norsk industri

- Vi er veldig stolte av historien vår som en nøkkelleverandør til noen av verdens største og mest krevende selskaper. Nå gir vi oss ut på en ny reise for å svare på morgendagens utfordringer og for å forme det norske industrieventyret, sier den administrerende direktøren i bedriften. Ved å bytte navn til HTS Dynamics, omstille selskapet og investere i fremtiden, ønsker de å sende et tydelig signal om at de tror på norsk industri. Spesielt når det kombineres med sterkt fokus på mennesker, planeten vår og teknologi. Åssidenbedriften baserer seg på stor bruk av høyteknologisk industri 4.0 teknologi som involverer en sky-tilkoblet smartfabrikk og en robottetthet 15 ganger høyere enn det globale produksjonsgjennomsnittet. Så dette er et selskap med en sterk posisjon fremover.

Konkurransedyktige i et høykostland

- I HTS Dynamics omfavner vi automatiseringens tidsalder. Mulighetene som ligger innenfor robotikk og digitalisering er en av de viktigste årsakene til at vi kan investere i fremtiden. Det gjør at vi kan fortsette å være en lokal familieeid arbeidsgiver og holde oss konkurransedyktige mens vi befinner oss i et høykostland som Norge. Vi må la maskinene gjøre alle anstrengende og repeterende oppgaver, og la folk fokusere på mer kreativt og verdiskapende arbeid. Gjør du det, ender du opp med en vinn-vinn-situasjon, fortsetter Dahlgren.

Ønsker å øke markedsandelen innen fornybar energi

Med sin nye profil er selskapet ivrig etter å øke markedsandelen innen fornybar energi og annen undervannsteknologi. Samtidig vil selskapet være en solid og langsiktig partner for olje- og gassindustrien fremover. - Det er viktig å forstå betydningen av den globale olje- og gassindustrien, og hvordan man sikrer en vellykket energiovergang. For å svare på et økende behov for energi, og for å sikre en jevn overgang, vil verden ha behov for olje og gass i mange år fremover. Derfor vil HTS Dynamics fortsette å jobbe sammen med denne viktige bransjen, samtidig som vi øker aktiviteten vår mot fornybar energi og annen undervannsteknologi, forteller Dahlgren.

Lavt CO2-avtrykk

Mens de retter seg mot grønnere markeder, har selskapet også tatt grep for å redusere sitt eget CO2-avtrykk fremover. - Alle våre kunder nyter godt av at all strøm som forbrukes på HTS Dynamics kommer fra fornybar energi, noe som sikrer dem et lavt CO2-avtrykk fra forsyningskjedene deres, sier han.

Ved bruk av smartteknologi kan HTS Dynamics også snart tilby alle sine kunder oversikt over strømforbruk og CO2-utslipp relatert til produksjonen av hver komponent og salgsordre, noe som skaper en merverdi når man konkurrerer på den internasjonale arenaen. Ved å kunne ha innsyn i CO2-utslippene i forsyningskjeden, vil insentivene være store for å velge et teknologidrevet, norsk selskap som HTS Dynamics med et lavt CO2 avtrykk, i stedet for konkurrerende selskaper i utlandet.

Tillitsbasert partnerskap

Med et sterkt teknologi- og bærekraftfokus har HTS Dynamics fremhevet mennesker som den tredje søylen som deres nye ”eventyr” er avhengig av. - Vi må vise neste generasjon at å jobbe i industriell produksjon kan være svært givende, men det krever at vi beveger oss bort fra det klassiske transaksjonsbaserte ”arbeidstaker-arbeidsgiver” forholdet og utvikler givende, tillitsbaserte partnerskap på arbeidsplassen, drevet av et felles mål. Alle trenger mål i livet, det er derfor HTS Dynamics først og fremst vil være et verdidrevet selskap med et sterkt mål og oppdrag - å forme det norske industrieventyret, sier Dahlgren.

Måtte redusere arbeidsstyrken med en fjerdedel

2020 og 2021 har vært en endringsperiode for HTS Dynamics, og pandemien påvirker fremdeles bedriften. I løpet av 2020 ble selskapet dessverre tvunget til å redusere arbeidsstyrken med en fjerdedel for å svare på nedgangen i aktivitetsnivået. - Heldigvis har vi ikke latt denne krisen gå til spille. Den fremskyndet prosessen med å omstille selskapet, og i dag ser fremtiden lysere ut enn noensinne. Vi er nå mer bærekraftige, har en betydelig lavere kostnadsstruktur, og vi planlegger å doble vårt aktivitetsnivå innen 2025. Dette er drevet av både en økning i fornybar energi, og et ”come-back” i subsea olje og gass i kjølvannet av pandemien. Vi har sett rask vekst før, men denne gangen vil vi vokse med et stort fokus på mennesker, bærekraft og teknologi, noe som vil gjøre oss sterkere enn noensinne. Vi er i en ypperlig posisjon til å forme det norske industrieventyret fremover, avslutter Dahlgren.