BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

– Det begynte helt tilfeldig ved at jeg tok et bilde av en fugl, også begynte jeg et prosjekt for meg selv – for å se hvor mange ulike fuglearter jeg kunne finne her, sier Anngunn, og legger til at hun ofte vandrer rundt på Gulskogen gård for å finne gode motiver, men også for personlig rekreasjon. Som så mange andre finner hun en spesiell atmosfære her.

– Så kom jeg i snakk med Vidar Lieberg i Gulskogen gårds venner, og vi ble enige om at det kunne være morsomt å henge opp bildene rundt i parken sånn at folk kan bli klar over mangfoldet i parken her.

Lært mye

Anngunn Flatebø Dårflot er fotograf, men på grunn av uførhetsgrad jobber hun ikke så mye. Fotografering er lidenskapen hennes, og hun deler gjerne både bilder og tips på sosiale medier. Noen ganger holder hun fotokurs, og det hender hun tar oppdrag. Fuglebildeutstillingen på Gulskogen gård ble til av seg selv, og i samarbeid med Gulskogen gårds venner.

– Jeg har lært mye om fugler nå, smiler Anngunn.

– Tenk at jeg har fotografert over 20 arter innenfor dette området. Mange av dem visste jeg ikke navnet på, så jeg har fått alt kvalitetssjekket av Norsk Ornitologisk Forening avdeling Drammen.

Gjettelek

Bildene er trykket på aluminium og kan henge ute i all slags vær.

– Vi fant ut at vi kunne sette nummer på bildene – ikke navn. Så kan folk gjette seg frem til hvilken fugl det er, og sjekke opp mot en fasit som vi legger et sted i nærheten, sier Vidar Lieberg.

Lieberg håper mange tar turen til Gulskogen gård i sommer også, selv om det ikke er flust med arrangementer i år heller.

– Dette er virkelig Drammens perle, hevder han.